Searching...

Περίπατος στους δρόμους του ρεμπέτικου


                            Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο την Κυριακή 21 Ιουνίου


Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, η Thessaloniki Walking Tours επαναλαμβάνει τη διαδρομή στους δρόμους του ρεμπέτικου, ανιχνεύοντας την σχέση της μουσική με την Θεσσαλονίκη, συνδέοντας το ρεμπέτικο με τόπους, σημεία, γωνιές στην Άνω Πόλη, πλατείες, στέκια ακόμη και με έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια.

Από το Γεντί Κουλέ μέχρι τον μοναδικό μιναρέ της πόλης στην Ροτόντα το περπάτημα γίνεται παράλληλα με το άκουσμα των ιστοριών που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, για τα τραγούδια που γράφτηκαν στην Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους.

Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η «χλίψη» στο καπέλο, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους. Η διαδρομή βασίζεται σε έρευνα του Τάσου Παπαδόπουλου -αρχαιολόγου, ξεναγού και υποψηφίου διδάκτορα Βυζαντινής Αρχαιολογίας- ο οποίος σχεδίασε και υλοποιεί την ξενάγηση ζωντανεύοντας μια εποχή και φέρνοντας στο φως συναρπαστικές ιστορίες.  

Στο τέλος του περιπάτου, στο Καφενείο «Αλάμπρα» τους συμμετέχοντες περιμένει ζωντανή μουσική με τον Τζώνυ και τον Νικόλα, ποτό και μεζές. Η Thessaloniki Walking Tours είναι μια ομάδα που προτείνει θεματικές διαδρομές στην Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από την μεγάλη Ιστορία, το οποίο, όμως, συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ευχαριστηθούν την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Πληροφορίες

Σημείο Συνάντησης: Γεντί Κουλέ (είσοδος)
Ώρα: 11πμ
Συμμετοχή: 15 ευρώ και 12 εκπτωτικό (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό και ο μεζές στο «Αλάμπρα»)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 2310 810226

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!