Searching...

16ο Διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού

Από τις 12 εώς τις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 16ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο το οποίο θα γίνει στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης  περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - στρογγυλές τράπεζες, 8 εξειδικευμένα σεμινάρια (τα 4 από τα οποία θα είναι δωρεάν για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο) και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και workshops.
Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για κάθε σεμινάριο επίσης θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη οι στρογγυλές τράπεζες με την παρακάτω θεματολογία. 1) Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 2) «Υγρός Στίβος και Ναυταθλητισμός». 3) Η Αντιμετώπιση του Προβλήματος του Ντόπινγκ σε όλο το Ηλικιακό Φάσμα και σε όλες τις Αθλητικές Δραστηριότητες. 4) Η Άσκηση ως Μέσο Θεραπείας. 5) Η Επίδραση της Κίνησης και της Ακινησίας στη Μηχανική Συμπεριφορά των Διαφόρων Ιστών του Σώματος, ανά Ηλικία. Παρουσίαση του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MAXIBASKETBALL (12th FIMBA World Maxibasketball Championship) που θα διεξαχθεί από 12 έως 21 Ιουλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, μια διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται οι βετεράνοι του αθλήματος άνδρες και γυναίκες από 30 ετών και πάνω, στην οποία θα συμμετάσχουν 4.000 περίπου αθλητές και συνοδοί από 40 περίπου χώρες από όλο τον κόσμο. Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Εξειδικευμένα σεμινάρια.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ). Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική - Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κ.α.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 8 εξειδικευμένα σεμινάρια:
1) Ημερήσιο Σεμινάριο «Μέτρηση και Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης - Φυσικής Κατάστασης, σε Αθλητές και Ελεύθερα Αθλούμενους. Θεωρία και Πράξη». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/4/2013 και θα έχει θεωρητικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο και πρακτικό μέρος το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Metrisis στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Αξιολόγηση σωματομετρικών χαρακτηριστικών και σύστασης σώματος. Πελματογράφημα. Αξιολόγηση αλτικής ικανότητας. Αξιολόγηση ταχύτητας. Αξιολόγηση δύναμης. Αξιολόγηση αερόβιας αντοχής. Αξιολόγηση αναερόβιας αντοχής. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής.

2) Σεμινάριο «Οργάνωση ενός Προγράμματος Σωματικής Άσκησης σε Ασθενείς με Άνοια»: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και θα διεξαχθεί σε συνεργασία Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

3) Ημερήσιο Σεμινάριο «Υδροκινησιοθεραπεία - Θεραπευτική Άσκηση στο Νερό». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου στο Εθνικό Κολυμβητήριο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

4) Σεμινάριο «Προπονητικής στην Πετοσφαίριση, Προπόνηση πασαδόρου ανά αγωνιστικό επίπεδο»: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο).

5) Σεμινάριο «Παιδαγωγικά Παιχνίδια»: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.

6) Σεμινάριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Το σεμινάριο  θα διεξαχθεί στις 14/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 15 / 3 / 2013 και 15 Ευρώ από τις 16 / 3 / 2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο).

7) Σεμινάριο «Μαχητικά Αθλήματα και Αθλήματα Αυτοάμυνας. TAE KWO DO και ΤΖΟΥΝΤΟ». Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί στις 13/4/2013. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο. Στο σεμινάριο έχει προσκληθεί και θα μιλήσει ο Ολυμπιονίκης του TAE KWO DO Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

8) Σεμινάριο «Η Διάσταση της Ποιότητας στην Παροχή Υπηρεσιών. Η Αξιοποίηση ως Εργαλείων Διοίκησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης και των Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας» Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 12/4/2013 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο. Σε όλα τα σεμινάρια την ημέρα διεξαγωγής τους οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την ώρα έναρξης του σεμιναρίου (η οποία θα ανακοινωθεί στο τελικό πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει στο συνέδριο) στη γραμματεία του συνεδρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο. Για όλα τα σεμινάρια ειδικά δελτία συμμετοχής υπάρχουν στο site της ΕΓΒΕ (www.egve.gr). Θα υπάρχουν επίσης, στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή τους.

Συμμετέχοντες στο Συνέδριο: Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ. Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

 
Back to top!