Searching...

Νέα παιδική χαρά

Στους πολίτες θα παραδοθεί αύριο, Σάββατο, η νέα παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασής της, στο πλαίσιο της χορήγησης Πιστοποιητικού Ποιότητας και Ασφάλειας στις 23 παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η παιδική χαρά Ναυαρίνου διαθέτει Πιστοποιητικό Ποιότητας και ασφάλειας που διασφαλίζει ότι πληροί όλες τις νέες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία της χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Βρίσκεται εντός του πάρκου της πλατείας Ναυαρίνου και έχει συνολική έκταση 260m2. Το σύνθετο παιχνίδι που τοποθετήθηκε είναι για παιδιά από 2 έως 12 ετών και για ΑμεΑ, ο «γάιδαρος» για 2 έως 6 ετών και η κούνια για 2 έως 6 ετών. Κατασκευάστηκε νέα βρύση με χτυπητό και εμφανές σκυρόδεμα. Στο δάπεδο τοποθετήθηκαν πλάκες 50Χ50cm πάχους 4 & 8 cm.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν διπλό στόχο, σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης: «Ο πρώτος στόχος είναι να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή τους, με την αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων παιχνιδιών και δαπέδων, με τη δημιουργία περιφράξεων, φωτίζοντας το χώρο, βελτιώνοντας το πράσινο, τοποθετώντας παγκάκια καθώς και κάδους Ανακύκλωσης και Απορριμμάτων. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποκτήσουν ταυτότητα, και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με σεβασμό προς το περιβάλλον».
Το συνολικό έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε Παιδικές Χαρές, Α΄,Γ΄,Δ΄ Δημοτικών Κοινοτήτων και εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012 .
Εξάλλου, σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, παραδόθηκε στους δημότες η νέα παιδική χαρά επί της οδού Ραιδεστού με Πιστοποιητικό Ποιότητας και Ασφάλειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!