Searching...

Μητροπόλεως κλειστή τη Κυριακή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης, εργασίες τμηματικής ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν στην οδό Μητροπόλεως (από Ελ. Βενιζέλου έως Αγ. Σοφίας) μεθαύριο Κυριακή, ενώ την επόμενη Κυριακή 27 Μαΐου σειρά έχει η Αγίων Πάντων, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι το ύψος της οδού Μαργαροπούλου, με κατεύθυνση προς Λαγκαδά.

«Στο μικροσκόπιο» των συνεργείων της διεύθυνσης Οδοποιίας θα μπουν κυρίως τα σημεία του οδοστρώματος της Μητροπόλεως, που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά. Οπως εξηγούν εκπρόσωποι της επιβλέπουσας αρχής, προτεραιότητα δίνεται σε σκαμμένα κομμάτια μιας από τις πιο πολυσύχναστες οδούς του κέντρου της πόλης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σήμερα στη λεωφορειολωρίδα, η οποία και δέχεται το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο. Ωστόσο, όλες οι φθορές θα επισκευαστούν προκειμένου αυτοκίνητα και μηχανάκια να διέρχονται με ασφάλεια.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, είχε τονίσει ότι το πρόβλημα είναι σε γνώση του δήμου και ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχαμε πριν από καιρό περισσότερες καταγγελίες για το σημείο της εξόδου της Μητροπόλεως στην Παύλου Μελά, όπου επίσης το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Πριν από περίπου ένα μήνα το επισκευάσαμε. Τώρα υπάρχει ανάλογο πρόβλημα και στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους. Το υπουργείο ενέκρινε πίστωση 123.000 ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για την ασφαλτόστρωση των λεωφορειολωρίδων και η απόφαση δημοσιεύτηκε και στη ''Διαύγεια''».

Ο δήμος έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση της Τροχαίας, η οποία και θα προχωρήσει σε ειδική σήμανση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα ισχύσουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας και για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Ετσι, τα λεωφορεία με αριθμό 3, 5, 6 και 33 δε θα στρίβουν στη Μητροπόλεως, αλλά θα συνεχίζουν επί της οδού Βενιζέλου, θα ακολουθούν την Εγνατία και θα κατεβαίνουν από την οδό Εθνικής Αμύνης προς την παραλιακή. Αναλόγως, το λεωφορείο 78 θα διέρχεται από τις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και παραλιακή, ενώ τα λεωφορεία της γραμμής 12 και 39 θα διέρχονται από τις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και Νικολάου Γερμανού.
Κατά μήκος των διαδρομών αυτών, θα ισχύουν οι υφιστάμενες στάσεις του ΟΑΣΘ, καθώς και μία προσωρινή, στην οδό Εθνικής Αμύνης, περίπου 30 μέτρα από την είσοδο της Λέσχης Αξιωματικών, σε αντικατάσταση της στάσης «Λευκός Πύργος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!