Searching...

17 ως 21 Οκτωβρίου η διεθνής μουσική έκθεση Womex- Ως τις 13 Απριλίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Ως τις 13 Απριλίου του 2012 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι (μουσικοί, καλλιτέχνες, ερμηνευτές, εκδοτικές εταιρείες, διοργανωτές συναυλιών, φεστιβάλ και γραφεία μάνατζμεντ να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους για τη Διεθνή Μουσική Έκθεση "Womex" (World Music Expo), που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 17 ως τις 22 του ερχόμενου Οκτωβρίου.

    Η έκθεση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ελληνική πόλη, αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της έθνικ μουσικής από όλον τον κόσμο . Η πρώτη της διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1994, στο Βερολίνο (όπου βρίσκεται και η έδρα των διοργανωτών), και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί στο Έσσεν, τις Βρυξέλλες, τη Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ, το Νιούκαστλ, τη Σεβίλλη, τη Μασσαλία και την Κοπεγχάγη, ουδέποτε όμως σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Στο πλαίσιό της, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρείες, διοργανωτές συναυλιών, φεστιβάλ και γραφεία μάνατζμεντ, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, προωθώντας το έργο τους και τη μουσική παράδοση κάθε χώρας.

    Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη Womex του Βερολίνου εμφανίστηκε η ήδη γνωστή ανά την Ευρώπη τραγουδίστρια από το Πράσινο Ακρωτήριο Σεζάρια Εβόρα, εκτοξεύοντας στη συνέχεια την καριέρα της ανά τον κόσμο, ενώ σε μεταγενέστερη διοργάνωση (του 2007) το βραβείο του μουσικού της έκθεσης πήρε νεαρός μουσικός που ερμήνευε τα τραγούδια στην "άγνωστη" έως τότε γλώσσα "γκαριφούνα" (γλώσσα που μιλούσαν απόγονοι των Αφρικανών σκλάβων που είχαν βρεθεί ναυαγοί στην Καραϊβική και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ και σήμερα ομιλείται από λιγοστούς κατοίκους της ανατολικής Γουατεμάλα) .

    Εκπρόσωποι της Womex από το Βερολίνο επισκέφθηκαν χθες για πολλοστή φορά τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες διοργάνωσης, αλλά και να προετοιμάσουν την εκδήλωση .

    Η "Womex" είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: στη διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται διαδοχικά επί σκηνής, παρουσιάζοντας το δικό τους μουσικό ψηφιδωτό.

    Στο πλαίσιο της "Womex" του 2012 στη Θεσσαλονίκη, οι συναυλίες μέσω των οποίων θα μεταφερθούν ήχοι από ολόκληρο τον πλανήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε πολυεθνικό κοινό, ενισχύοντας το "διάλογο" με ομότεχνούς τους, αλλά και γραφεία διοργάνωσης συναυλιών ανά τον κόσμο.

    Η "Womex" του 2012 θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Για την ανάληψη της ευθύνης για τη διοργάνωσή της συνεργάστηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, η HELEXPO Α.Ε. και η εταιρεία παραγωγής "ΓΑΙΑLIVE".

    Η διοργάνωση της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ "Σταυροδρόμι Πολιτισμών", που για το 2012 έχει στρέψει το βλέμμα στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των 47ων "Δημητρίων".

    -Καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα και μάνατζερ, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, για να εμφανιστούν στα πλαίσια της "Womex", στην ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης www.womex.com.

    - Οι καλλιτέχνες, με αντικείμενο τη world music, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο συναυλιακό σκέλος της "Womex", στο link- http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#showcase.

    - Οι επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνεδριακό σκέλος, της "Womex", μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο link http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#conference.

    - Οι κινηματογραφιστές, που επιθυμούν να κοινοποιήσουν το έργο τους, όσον αφορά τις Μουσικές του Κόσμου, μπορούν να συμμετάσχουν στη "Womex" του 2012, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στο link http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#film.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!