Searching...

Facebook...:-(

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Utah Valley αποφάνθηκαν πως ο πιο διάσημος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου είναι ένοχος για τη δυστυχία όσων τον χρησιμοποιούν ή τουλάχιστον εκείνων που επιμένουν να ελέγχουν εξονυχιστικά για νέες φωτογραφίες των φίλων τους. Όπως λένε οι επιστήμονες, αυτή είναι μια άκρως βλαβερή συνήθεια, που μας οδηγεί με βήμα ταχύ στη δυστυχία, καθώς παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων ζηλεύουμε για εκείνα που δεν μπορούμε να έχουμε.
Δυστυχισμένοι, λοιπόν, γίνονται μέρα με τη μέρα οι φανατικοί του facebook που περνούν τις βαρετές ώρες του γραφείου με μοναδική συντροφιά τον υπολογιστή, όταν βλέπουν πως γνωστοί και φίλοι, παλιοί συμμαθητές, συμπεθέρες και μπατζανάκηδες ετοιμάζουν ταξίδια μοναχά για πάρτη τους, ενώ εκείνοι μένουν μόνο με την όρεξη, κάνοντας like σε φωτογραφίες από υπέροχες ακρογιαλιές.
Οι κοινωνιολόγοι του αμερικανικού πανεπιστημίου χρησιμοποίησαν ως δείγμα 452 φοιτητές τους με έντονη δραστηριότητα στο facebook και τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που χρόνια βασανίζουν την ανθρωπότητα όπως «αν είναι η ζωή δίκαιη». Λίγο το πήξιμο των φοιτητών με τις αυξημένες υποχρεώσεις, λίγο η ανθρώπινη φύση που μας θέλει πάντοτε ανικανοποίητους, οι νεαροί ερωτηθέντες όχι μόνο απάντησαν πως η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά παρ’ ολίγον να μιμηθούν τη Μίτση Κωνσταντάρα στο περίφημο παραλήρημα κατά της άτιμης της κοινωνίας, που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα. Οι ερωτηθέντες, λοιπόν, είπαν στους καθηγητές Hui-Tzu Grace Chou και Nicholas Edge πως οι φίλοι τους στο facebook, τουλάχιστον με βάση τις φωτογραφίες που ανεβάζουν από τις εξορμήσεις τους στη φύση και στα μπαρ της Γιούτα, διάγουν έναν πολύ πιο όμορφο και ενδιαφέροντα βίο, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αισθάνονται από θλιμμένοι έως δυστυχισμένοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!