Searching...

Καμπάνια του ΑΠΘ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

«Σπάστε τη σιωπή και ανοίξτε την πόρτα προς την ελευθερία», προέτρεψε τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης η ηθοποιός Αννα Βαγενά σε εκδήλωση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που διοργάνωσε χτες η κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.
Η κ. Βαγενά, με αφορμή την παράστασή της «Σχέσεις Οργής» που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Φρίντας Μπιούμπι και μιλά για την ενδοοικογενειακή βία και την αιμομιξία, απηύθυνε έκκληση στις γυναίκες να μιλήσουν για την κακοποίηση που τυχόν υφίστανται καταπολεμώντας τη δειλία τους.
Κατά το χαιρετισμό της στην εκδήλωση με τίτλο «Οταν ζηλεύει... ξέρω ότι...» η κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής, Δήμητρα Κογκίδου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές της αποτελεί μέρος των διακρίσεων με βάση το φύλο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών. «Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε άλλο σε αυτό το παιχνίδι της σιωπής και της ανοχής. Μας θυμίζει ότι πρέπει να κάνουμε ορατή την αθέατη καθημερινή βία, να στηρίξουμε τις γυναίκες που τολμούν να κοινοποιήσουν και να καταγγείλουν τη βία», ανέφερε η ίδια.
Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και διαδραστικό σεμινάριο με συντονίστρια την ψυχολόγο, δρα Μ. Παπαθανασίου.

«ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ»
Σημειώνεται ότι η Παιδαγωγική Σχολή, για δεύτερη χρονιά και φέτος σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με τίτλο «ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας προβάλλεται οπτικοποιημένο υλικό για την έμφυλη βία, μοιράζεται φυλλάδιο για την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900 -SOS κατά της βίας -υπέρ των γυναικών, ενώ μοιράζεται στους άνδρες φυλλάδιο μαζί με ένα λευκό κορδελάκι που λειτουργεί ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης των ανδρών ενάντια στην έμφυλη βία. Η κορύφωση της καμπάνιας θα γίνει την Παρασκευή σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης (12 μ.), όπου θα συμμετάσχουν μέλη της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Δ. Λιάλιου και η κ. Βαγενά. Η κ. Βαγενά μάλιστα θα εντάξει στην καμπάνια την παράσταση της 25ης Νοεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!