Searching...

"Καινοτομία και ανάπτυξη"


Ένα πολυσυνέδριο που, κόντρα στην κρίση, επιχειρεί να προωθήσει την επιχειρηματική καινοτομία και ανάπτυξη διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Νοεμβρίου, στο Porto Palace Hotel (Λιμάνι).
Στο 1ο πολυσυνέδριο «Καινοτομία και ανάπτυξη» η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του που θα ξεκινήσουν στις 10.30 πμ και θα ολοκληρωθούν στις 8.30 μμ, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί βράβευση 4 επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης, με πανελλαδική δύναμη, για τη συμβολή τους στην επιχειρηματικότητα.
Το πολυσυνέδριο θα χωριστεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες: «Ο ρόλος της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας», «τρόποι στήριξης επιχειρηματιών εν μέσω μνημονίου», «το μέλλον της Θεσσαλονίκης: πού πάμε;» και «Τεχνολογία: Νέα Μέσα - ΜΜΕ ή Πρόκληση», ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκονται άνθρωποι από διάφορους χώρους, τόσο της πολιτικής όσο και της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δείξει πώς, μέσα από την κρίση, μπορούν να προκύψουν και να υλοποιηθούν καινοτομικές δράσεις και συνεργασίες αλλά και ότι υπάρχουν περιθώρια δημιουργίας αισθήματος αισιοδοξίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την ψυχολογία της επιχειρηματικής κοινότητας».
Η ιδέα των διοργανωτών είναι πως «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη μιας εταιρίας. Αυτή η διαπίστωση, σε συνδυασμό με την δυναμική που ήδη παρουσιάζουν τομείς όπως τα νέα μέσα, ο τουρισμός και η ακαδημαϊκή έρευνα, καθώς και το κενό που υπάρχει στον εκδοτικό χώρο και στο ελληνικό διαδίκτυο σε σχέση με την εν λόγω θεματική, μας οδήγησε στον σχεδιασμό και την εκπόνηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος».
Το συνέδριο διοργανώνεται από το www.ka-business.gr, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης και με υποστηρικτές το ΣΕΒΕ, τη ΔΕΘ ΑΕ και την Τράπεζα Πειραιώς.
Στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, όπου μίλησαν οι: Διονύσης Ψωμιάδης (αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Ζέρβας (αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης), Αναστάσιος Τζήκας (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ και πρόεδρος του ΣΕΠΕ) και η Ραλλιώ Λεπίδου (δημοσιογράφος, διοργανώτρια του πολυσυνεδρίου και δημιουργός του www.ka-business.gr).
Σύμφωνα με κ. Ψωμιάδη, η περιφέρεια επιθυμεί να βοηθήσει αλλά «της λείπουν, μόνο, οι πόροι και οι αρμοδιότητες». Η Περιφέρεια, συνέχισε, επιθυμεί οικονομική και πολιτική αυτοτέλεια και να τελειώσει η κεντρική εξουσία. Όπως, χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Ψωμιάδης «η παραλία της Θεσσαλονίκης δεν ανήκει στο δήμο» και πως «αν ένας ταβερνιάρης θέλει να βάλει τραπεζάκια στον αιγιαλό θα έπρεπε να ζητάει άδεια από το δήμο του και όχι από την Αθήνα».
Ο κ. Ζέρβας μίλησε για «φως στην προοπτική της πόλης και της βόρειας Ελλάδας» ενώ δήλωσε πως βλέπει με φιλοδοξία και πεποίθηση το μέλλον και πως «πρέπει σε αυτόν τον αγώνα να κερδίσουμε και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκαμε». «Δεν πρέπει απλώς να περιγράφουμε το παρελθόν και τις χαμένες ευκαιρίες», πρόσθεσε.
Ο κ. Τζήκας δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό για τη ΔΕΘ το θέμα της ανάπτυξης αλλά και το να υπάρχουν γεγονότα που αντιμετωπίζουν την κατήφεια. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η ΔΕΘ πρέπει και θα ξαναγίνει «η ατμομηχανή της πόλης» και «πρέπει να ξαναβγάλει την πόλη στη διεθνή αγορά». Ο κ. Τζήκας πρόσθεσε πως δεν είναι μόνο ο τουρισμός το μέλλον της χώρας αλλά και οι νέες τεχνολογίες και οι εκθέσεις (στο πλαίσιο της ΔΕΘ).
Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!