Searching...

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς

Την τρίτη τακτική «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» για φέτος διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, από τις 8 έως και τις 14 Οκτωβρίου. Η γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης θα φιλοξενηθεί όπως πάντα και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους φίλους και νέα μέλη στη μεγάλη οικογένεια της δημοτικής τράπεζας αίματος.
Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δίκτυα εθελοντών δοτών αιμοπεταλίων, δωρητών οργάνων σώματος και δωρητριών βλαστοκυττάρων του δήμου.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των τμημάτων αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Λαμπαδηδρομία ελπίδας
Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα πραγματοποιήσει λαμπαδηδρομία την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τοπικούς φορείς
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κεντρική λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από τη συμβολή των οδών Ανθέων και Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών και θα καταλήξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Δ.Ε. Νεάπολης (μέσω της οδού Επταπυργίου, της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και της οδού Παναγή Τσαλδάρη).
Μια δεύτερη ομάδα λαμπαδηδρόμων θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Απ. Παύλου στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου και θα ενωθεί με την κεντρική λαμπαδηδρομία στην οδό Επταπυργίου (μέσω της Λεωφόρου ΟΧΙ και των οδών Ηπείρου, Αγνώστου Στρατιώτη και Αθανασίου Διάκου).
Τέλος, μια τρίτη ομάδα θα κατευθυνθεί από το κτίριο της παλιάς κοινότητας στη Λεωφόρο Παπανικολάου στη Δ.Ε. Πεύκων στις 6.30 το απόγευμα προς το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ την πορεία θα συνεχίσουν ποδηλάτες που θα ενωθούν με την κεντρική λαμπαδηδρομία στη συμβολή της οδού Επταπυργίου με τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου (Κόκορας).
Στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ανοδική πορεία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία αγκαλιάζει περισσότερα από 3.000 μέλη «Η σταθερή προσέλευση σε κάθε εξόρμηση 700 εθελοντών για να δώσουν αίμα, να γίνουν δότες αιμοπεταλίων και δωρητές οργάνων σώματος, αποτελεί για εμάς τη σπουδαιότερη επιβράβευση, γι’ αυτό και επιμένουμε συνειδητοποιημένα και πιο αποτελεσματικά. Ο αγώνας μας εντείνεται, προκειμένου να στεκόμαστε πάντα στο πλευρό κάθε μικρού παιδιού ή οικογένειας που σε μια δύσκολη στιγμή θα χρειαστούν αίμα και αιμοπετάλια. Με μια συνεχή και ανοιχτή καμπάνια ενημέρωσης πληροφορούμε τους συμπολίτες μας για τα τεράστια οφέλη από τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Δίκτυο Δωρητών Οργάνων Σώματος και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και την εξασφάλιση μοσχευμάτων για χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν περιμένοντας στις λίστες αναμονής, καθώς και τις μέλλουσες μητέρες για την προσφορά βλαστοκυττάρων στη Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων, ως ύψιστο δώρο ζωής για τα παιδιά», επισημαίνουν.
Η εξόρμηση της αιμοδοσίας θα φιλοξενηθεί:
Σάββατο 8/10              9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων
Κυριακή 9/10            8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 10/10             10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 11/10                 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 12/10             10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών        
και                               3.00μ.μ.-8.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου
Πέμπτη 13/10              10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
Παρασκευή 14/10       10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο κοινωνικής πολιτικής (2313 313116, -160) και στον συμβουλευτικό σταθμό (2313 313151, -154).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!