Searching...

Κόψε,κόψε...

Ταινίες ηχητικής όχλησης τοποθετήθηκαν στην οδό Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα γράφτηκε στο οδόστρωμα, με λευκό χρώμα, η ένδειξη «Bus Stop» (στάση λεωφορείου), στο ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ «Γυμνάσιο». Πρόκειται για συνδυασμό μέτρων οδικής ασφάλειας, τα οποία υλοποιήθηκαν προκειμένου να συμβάλουν στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. Τα μέτρα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος STARS.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας των Μεταφορών και αποτελεί ένα διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές που ασχολούνται με τον τομέα των μεταφορών. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την προώθηση πρωτότυπων μέτρων διαχείρισης της ταχύτητας που θα συμβάλουν στη μείωσή της σε «μελανά» σημεία. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι τρεις επικρατέστερες ομάδες θα κληθούν για την παρουσίαση των προγραμμάτων τους και για την τελετή βράβευσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπούν οι νέοι συγκοινωνιολόγοι μηχανικοί Αναστάσιος Κουτούλας και Κωνσταντίνος Παπουτσής, φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΑΠΘ «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση των Συστημάτων Μεταφορών». Αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια αποτέλεσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ), του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που αποτελεί πρωτοπόρο φορέα έρευνας στις μεταφορές στην Ελλάδα. Το ΙΜΕΤ ανέλαβε το κόστος για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!