Searching...

Αλυσίδα μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη

Χάρισαν τη ζωή σε συνανθρώπους τους με το θάνατο τους ένας 42χρονος κι ένας 54χρονος, που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία των Σερρών και της Καβάλας αντίστοιχα. Οι συγγενείς των δύο ανδρών αποφάσισαν να προβούν σε δωρεά οργάνων, χάρη στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αλυσίδα μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη.
Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος εξαίρει τη συγκινητική, όπως τονίζει, στάση των συγγενών των δύο δωρητών, «οι οποίοι μέσα στην αμέτρητη οδύνη τους είχαν το μεγαλείο να σκεφθούν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να δωρίσουν ζωή μέσα από τον θάνατο του προσφιλούς τους». Συγχαίρει δε το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των παραπάνω νοσοκομείων, καθώς και τους μεταμοσχευτές που, όπως τονίζεται, δεν έλαβαν τις άδειές τους για να διατηρήσουν τα τμήματά τους ετοιμοπόλεμα.
«Με τέτοιους ανθρώπους, ευαίσθητους - συνεπείς - ορκισμένους στο καθήκον, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα ξεκολλήσει από τη θέση του ουραγού ως προς τις μεταμοσχεύσεις ανάμεσα σε όλα τα κράτη της ΕΕ», τόνισε επίσης ο κ. Λοβέρδος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!