Searching...

Απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στην Αθωνος

Το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιους χώρους του ιστορικού κέντρου της πόλης, έδωσε σήμερα με ομόφωνη απόφαση της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης. Η αρχή θα γίνει με την αποξήλωση και καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί παράνομα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Βατικιώτου στην πλατεία Αθωνος.
Όπως επισήμανε ο αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, παρόμοια απόφαση λαμβάνεται για πρώτη φορά και θα ισχύει ως πυξίδα για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. «Δεδομένου ότι το εν λόγω κατάστημα είχε σφραγιστεί και έγινε θραύση σφραγίδας από τον ιδιοκτήτη κατ΄ εξακολούθηση συνολικά έντεκα φορές η εφαρμογή της θα εκτελεστεί άμεσα», δήλωσε ο ίδιος. Ο κ. Κουράκης επισήμανε πάντως ότι προηγουμένως θα δοθεί προθεσμία λίγων ημερών στον ιδιοκτήτη του καταστήματος να συμμορφωθεί.
Εκτιμάται ότι η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής θα αποτελέσει σταθμό, καθώς αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για την σταδιακή απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα μερίδας επαγγελματιών που κατ’ εξακολούθηση προχωρούν στην τοποθέτηση αυθαίρετων κατασκευών, στο εξής αν διαπιστωθεί ότι κάποιος καταστηματάρχης που υποπίπτουν πάνω από τρεις φορές ετησίως σε παρόμοιες παραβάσεις, θα γίνεται αυτομάτως ανάκληση της αδείας του καταστήματος.

Ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε ακόμα την αναμόρφωση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (από την Τσιμισκή έως την Λεωφόρο Νίκης) που θα περιλαμβάνει ανάπλαση της περιοχής, φύτευση δένδρων, διεύρυνση του πεζοδρομίου και στάθμευση αυτοκινήτων μόνο από τη μία πλευρά του οδοστρώματος. Επίσης, στην οδό Δαγκλή, και συγκεκριμένα στο τμήμα της που βρίσκεται πάνω από την Τσιμισκή, θα επιτρέπεται μελλοντικά μόνο η διέλευση των αυτοκινήτων, καθώς αποφασίστηκε η διεύρυνση των πεζοδρομιών και η απαγόρευση στάθμευσης και στις δύο πλευρές της οδού. Στο τμήμα της Δαγκλή κάτω από την Τσιμισκή μέχρι την Τσόπελα, που είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος προβλέπονται εργασίες ανάπλασης οι οποίες θα αρχίσουν μετά τις 15 Αυγούστου. Συγκεκριμένα στην περιοχή θα τοποθετηθούν παγκάκια, ενώ προβλέπεται δενδροφύτευση, και τοποθέτηση ειδικών ταμπλό για εικαστικά δρώμενα, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργία μικρού συντριβανιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!