Searching...

Το "τέλος" της Amy Winehouse

Κάτοχος πέντε βραβείων Γκράμι και καταπληκτική φωνή με τεράστιο ταλέντο, το οποίο χαράμισε στις καταχρήσεις με αλκοόλ και ναρκωτικά. Αυτή ήταν η Amy Winehouse, που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Όπως μετέδωσε το BBC, εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι η 27χρονη τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν και ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ακόμα ανεξήγητη.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έστειλε δύο οχήματα στο διαμέρισμα της άτυχης καλλιτέχνιδος, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου, αλλά ήταν ήδη αργά, όταν έφτασαν στο σημείο.

Η τελευταία της εμφάνιση, στη Σερβία, έχει χαραχτεί στις μνήμες όσων την παρακολούθησαν διά ζώσης ή μέσω των βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, καθώς εμφανίστηκε πολύ μεθυσμένη για να τραγουδήσει και επί 90 λεπτά παραμιλούσε και παραπατούσε στη σκηνή, αφήνοντας άναυδους τους θεατές.

Έπειτα μάλιστα από την εμφάνισή της αυτή, είχε ακυρώσει την υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιοδεία της, της οποίας σταθμός ήταν και η Ελλάδα.

Πολλά από τα τραγούδια της Amy Winehouse («Rehab», «You Know I'm No Good», «Back To Black», «Tears Dry On Their Own», «Love Is A Losing Game», «Stronger Than Me», «Take The Box», «In My Bed/You Sent Me Flying») σημείωσαν τεράστια επιτυχία στα διεθνή δισκογραφικά τσαρτ.

Όλα αυτά, με μόλις δύο δίσκους. Το 2003, σε ηλικία μόλις 20 ετών, με το ντεμπούτο της Frank κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στη Βρετανία, να κερδίσει πολλές διακρίσεις, αλλά και να ξανακάνει μόδα την jazz μουσική.

Η επιτυχία της εκτινάχθηκε το 2007 με το δίσκο της δεκαετίας Back to Black, που έχει πουλήσει έως σήμερα πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει γίνει πλατινένιος σε δεκάδες χώρες. Ο δίσκος έμεινε για μήνες στις κορυφές των αμερικανικών τσαρτ και κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Δηλώσεις γεμάτες συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο της 27χρονης Βρετανίδας τραγουδίστριας έκαναν οι συνάδερφοί της, Κέλι Όσμπορν και Λι Αν Ράιμς, ο γνωστός παρουσιαστής ψυχαγωγικών προγραμμάτων στη βρετανική τηλεόραση, Πιρς Μόργκαν, αλλά και η Σάρα Μπράουν, η σύζυγος του τέως πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν.

«Τώρα, που μιλώ, ανασαίνω δύσκολα, κλαίω πολύ, αφού έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ποια πραγματικά υπήρξες» δήλωσε η Κέλι Όσμπορν.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Winehouse έγινε την Τετάρτη, 20 Ιουλίου. Η 27χρονη τραγουδίστρια πήγε να συμπαρασταθεί στη συναυλία της βαφτισιμιάς της, Ντιόν Μπρόμφιλντ, στο Κάμντεν. Χόρεψε επί σκηνής γι' αρκετή ώρα με την Μπρόμφιλντ, ενθαρρύνοντας μάλιστα το κοινό να αγοράσει τον τελευταίο της δίσκο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!