Searching...

Nokia VS Apple

Τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο εταιρείες κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών, έρχεται να βάλει η ανακοίνωση της Nokia που λέει ότι η αντίδικος εταιρεία Apple δέχτηκε να πληρώσει δικαιώματα για την χρήση των τεχνολογιών της.Η Nokia μήνυσε την Apple το 2009 για παραβιάσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και η Apple απάντησε με μήνυση, κστηγορώντας την Nokia ότι παραβιάζει τις ευρεσιτεχνίες της.
Μεταξύ αυτών για τα οποία η Nokia κατηγορεί την Apple ότι "της έκλεψε" είναι οι οθόνες αφής, η αναγνώριση κλήσεων, η υπηρεσία 3G και η τεχνολογία wi-fi. Η Nokia ισχυρίζεται ότι η συμφωνία της με την Apple βασιζόταν σε μια εφάπαξ πληρωμή, το ύψος της οποίας δεν είχε καθοριστεί, και τα συνεχιζόμενα δικαιώματα.
"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Apple μπαίνει στον αυξανόμενο αριθμό των δικαιοδόχων της Nokia", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nokia, Στέφαν Ίλοπ. "Αυτός ο διακανονισμός δείχνει την κυριαρχία της Nokia στις ευρεσιτεχνίες και μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε περαιτέρω ευκαρίες στην αγορά των επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας".
Και οι δύο εταιρείες έχουν αλληλοκατηγορηθεί κατά καιρούς χωρίς όμως κάποια να αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς της άλλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!