Searching...

Αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, στην Άνω Τούμπα

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές έπειτα από την έφοδο στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όπως έγινε γνωστό, αρχικά προσήχθησαν πέντε άτομα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κι έπειτα από την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι τέσσερις εξ αυτών. Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς άνδρες. Από το χώρο της κατάληψης κατασχέθηκαν ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Υγείας και τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη. Κατά την επιχείρηση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους καταληψίες, που κατά διαστήματα είχαν φραστικές αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω επιχείρηση συνδέεται με έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση επίθεσης με γκαζάκια, που έγινε τα ξημερώματα, με στόχο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο των γραφείων, τα οποία στεγάζονται στο ισόγειο της οικοδομής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!