Searching...

Νέο τροχαίο με αρκούδα

Αλλη μία αρκούδα έπεσε θύμα τροχαίου στην Εγνατία οδό. Το τροχαίο συνέβη χτες τα ξημερώματα, μία μόλις μέρα μετά την υπογραφή σύμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος Life για τον περιορισμό του φαινομένου των τροχαίων ατυχημάτων με αρκούδες. Θύμα αυτήν τη φορά ήταν μία αρσενική αρκούδα βάρους 150 κιλών και ηλικίας 8 - 10 ετών, όταν την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, κοντά στο ρέμα Γκιώλη, έπεσε θύμα τροχαίου.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», που αποτελεί εταίρο του προγράμματος Life, πρόκειται για το 10ο περιστατικό που σημειώνεται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό και στο συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινητόδρομου έχουν συμβεί άλλα τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.
Ως βασικά αίτια των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες η «Καλλιστώ» αναφέρει την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!