Searching...

123 νέα λεωφορεία

 Ενενήντα νέα λεωφορεία τεχνολογίας Euro 6 θα αποκτήσει ο ΟΑΣΘ την περίοδο 2012 – 2013. Ο διεθνής διαγωνισμός θα γίνει στα τέλη του έτους και η επένδυση θα κοστίσει 27 εκατ. ευρώ. Αλλα 12 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν στο ίδιο διάστημα για την αγορά 33 λεωφορείων που θα μπουν στις γραμμές της επέκτασης του Λαγκαδά.
Αυτά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, στην τακτική συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος είπε ότι ώς το τέλος του έτους, δέκα λεωφορεία θα αποκτήσουν πιλοτικά οθόνες, όπου το κοινό θα ενημερώνεται για τον καιρό, τη θερμοκρασία, τον προορισμό, τις στάσεις κ.λπ. Μετά την απαγόρευση τοποθέτησης καμερών, η λύση των σεκιούριτι είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα κλοπής πορτοφολιών κατά 600%, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά οι τοξικομανείς επιβάτες. Ο κ. Στεφανίδης ανακοίνωσε σειρά στοιχείων για τη λειτουργία του ΟΑΣΘ το 2010, μεταξύ των οποίων ότι μεταφέρθηκαν 175 εκατ. επιβάτες. Τέλος, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν 5,5 χιλιόμετρα λεωφορειολωρίδων στη Μενεμένη και τη Θεσσαλονίκη παρότι ο Οργανισμός είχε ζητήσει 11 χιλιόμετρα.
Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτες της Θεσσαλονίκης, δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ ακόμη και πληροφορίες για τον καιρό και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος θα μπορούν να βλέπουν μπροστά τους οι επιβάτες των λεωφορείων στις οθόνες που θα εγκαταστήσει ο οργανισμός πιλοτικά σε δέκα λεωφορεία του. Πρόκειται για ένα μέτρο που προωθεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες στις μετακινήσεις τους. Οι οθόνες θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ σε περίπτωση που το μέτρο κριθεί αποτελεσματικό και χρήσιμο η εφαρμογή του θα επεκταθεί. 
Παράλληλα, ο κ. Στεφανίδης γνωστοποίησε ότι θα επεκταθεί μια ακόμη πιλοτική εφαρμογή, εκείνη του ειδικού συστήματος που εγκαταστάθηκε πριν από πέντε μήνες σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της Σχολής Τυφλών και ενημερώνει προφορικά τους επιβάτες για την ονοματολογία της στάσης, τα δρομολόγια και το χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει το λεωφορείο. Οπως είπε, το μέτρο αυτό βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα όρασης, γι' αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες 19 στάσεις λεωφορείων, τις οποίες υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της Σχολής Τυφλών.

Με αφορμή, τέλος, τις καταγγελίες κατά του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για τις προσλήψεις στον ΟΑΣΘ, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Φεστερίδης ζήτησε να πληροφορηθεί για το καθεστώς των προσλήψεων. «Οι προσλήψεις στον ΟΑΣΘ γίνονται βάσει του κανονισμού του ΟΑΣΘ και με νόμιμες διαδικασίες. Ειδικά με τις προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού ασχολείται επιτροπή στην οποία συμμετέχουν μέλη του δ.σ. και εκπρόσωποι των εργαζομένων», απάντησε ο κ. Στεφανίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!