Searching...

Η Ryanair το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά μετά τις 10 χτες το πρωί όταν ένα Μπόινγκ 737-800, άσπρου χρώματος, φάνηκε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που είχαν παραταχθεί στην πίστα του αεροδρομίου «Μακεδονία» το ένα απέναντι από το άλλο δημιούργησαν μια υδάτινη αψίδα κάτω από την οποία πέρασε το αεροπλάνο μόλις «πάτησε» στη γη.
Λίγο αργότερα οι 180 επιβάτες έβγαιναν από την μπροστινή του πόρτα κι έφταναν στην αίθουσα αφίξεων. Η πρώτη προσγείωση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενη από τη Φρανκφούρτη, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η μικρή γιορτή που ακολούθησε με το κόψιμο μιας τούρτας στην αίθουσα των VIP ολοκλήρωσε το τυπικό σκέλος της υπόθεσης. Λίγες ώρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη έφτασε πτήση από το Οσλο και τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα δρομολόγια της εταιρίας για Λονδίνο, Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Ρώμη και Μιλάνο. Η ιρλανδικών συμφερόντων εταιρία χαμηλού κόστους –η μεγαλύτερη του κλάδου της στον κόσμο- συμπεριλαμβάνει, πλέον, στο δικό της χάρτη τη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξεί να μετακινήσει από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέσα στο 2011 περί τους 200.000 επιβάτες.
Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την έναρξη των πτήσεων της Ryanair στη Θεσσαλονίκη ο αντιπεριφερειάρχης και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Μάρκετινγκ και Προβολής Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να τιμήσει την ιρλανδική εταιρία. Οπως είπε, στόχος κάθε νέας αεροπορικής σύνδεσης –στα τέλη Απριλίου ξεκινούν και πτήσεις της Αεροφλότ απευθείας για Ρωσία- είναι αφενός η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή και αφετέρου η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής –και ιδιαιτέρως στους επιχειρηματίες- να ταξιδέψουν απευθείας στην Ευρώπη και μάλιστα με χαμηλό ναύλο. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι επόμενος στόχος του οργανισμού –εκτός από την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι- είναι να αξιοποιήσει η Θεσσαλονίκη τη συνεδριακή της υποδομή για την προσέλκυση διεθνών εκδηλώσεων και γι’ αυτό θα πάρει μέρος σε ειδικές εκθέσεις στη Βαρκελώνη και τη Φρανκφούρτη.
Από την πλευρά της, η εκτελεστική διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ιταλία, την Ελλάδα, τον Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, Ιντα Μπουονάνο, υποστήριξε ότι μεταφέροντας από και προς τη Θεσσαλονίκη 200.000 επιβάτες, η Ryanair δημιουργεί και συντηρεί 200 θέσεις εργασίας, ενώ η οικονομική συμβολή στην ευρύτερη περιοχή υπολογίζεται σε 3,6 εκατ. ευρώ. Για να γιορτάσει, μάλιστα, την έναρξη των δρομολογίων της στη Θεσσαλονίκη η Ryanair προσφέρει 1.000.000 θέσεις στο ευρωπαϊκό της δίκτυο το Μάιο και τον Ιούνιο έναντι 8 ευρώ η καθεμιά, οι οποίες είναι διαθέσιμες για κρατήσεις στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.ryanair.com μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Απριλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!