Searching...

Ελεγχοι της Τροχαίας στον πεζόδρομο της Ικτίνου




Εφοδο πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες ημέρες στον πεζόδρομο της Ικτίνου η Τροχαία Θεσσαλονίκης, κατόπιν καταγγελίας για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων ανάγκης. Η καταγγελία αφορούσε μόνον ένα καφέ, αλλά όταν οι άνδρες της Τροχαίας έφτασαν στο σημείο δέχτηκαν εκ νέου καταγγελίες από επιχειρηματία για συναδέλφους του!
«Βεβαιώσαμε τέσσερις παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν την ελεύθερη διέλευση πεζών και οχημάτων ανάγκης. Το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ κατά περίπτωση και μπορεί κανονικά να επιβάλλεται κάθε τρεις ώρες. Αφορά μόνο πεζόδρομους και αναφέρεται στη διατήρηση ελεύθερου διαδρόμου για τη διέλευση οχημάτων ανάγκης», τονίζει ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θάνογλου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι λύση η συνεχής αστυνόμευση και η συνεχής επιβολή προστίμων. «Θα πρέπει όσοι μένουν ή διατηρούν καταστήματα στην περιοχή να συμφωνήσουν στην τήρηση των κανόνων, να αντιληφθούν ότι ο νόμος θα πρέπει να τηρείται για τη δική τους προστασία», προσθέτει ο κ. Θάνογλου.
Διαγράμμιση
Την ίδια ώρα, για μετά το Πάσχα μετατίθεται η διαγράμμιση του πλακόστρωτου στους πεζοδρόμους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος. Η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων θα οριοθετήσει με αυτόν τον τρόπο το χώρο στον οποίο το κάθε κατάστημα θα μπορεί να αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματα που δικαιούνται.
Σε συμφωνία για τη νέα... χωροθέτηση της περιοχής κατέληξαν οι επιχειρηματίες, ο δήμος αλλά και μερίδα περιοίκων σε μια συνάντηση που έγινε στις αρχές Απριλίου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου αντιδημάρχου και προέδρου της Επιτροπής, Ανδρέα Κουράκη, θα εφαρμοστεί πρόταση που από τον Ιούλιο του 2010 είχε παρουσιάσει η αρμόδια υπηρεσία (αλλά δεν εφαρμόστηκε παρά μεμονωμένα), σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος των σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή, ορίζεται ελάχιστη απόσταση από τις οικοδομές, ενώ με τον τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων θα μένει ελεύθερος χώρος 3,5 μέτρων για τη διέλευση οχημάτων ανάγκης, όπως πυροσβεστικών και ασθενοφόρων. Οπως βέβαια είχε επισημάνει τότε ο κ. Κουράκης, ο ίδιος ο δήμος θα διασφαλίσει στην πράξη με συνεχείς ελέγχους την εφαρμογή της συμφωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!