Searching...

Γιορτή Δρόμου 29 απριλίου

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014, στις 29 Απριλίου.  Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Για την πόλη μας ονειρευόμαστε το 2014 να είναι ένα έτος δημιουργίας, συνεργασίας των νέων της πόλης και των νέων της Ευρώπης. Ένα έτος με συνεχείς δράσεις, προβληματισμό και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να αποδείξουμε πως εκτός από ιστορία, παρελθόν η πόλη έχει παρόν και μέλλον και αυτό το μέλλον το σχεδιάζει η νέα γένια με τα νέα εργαλεία της.
Η γιορτή της υποψηφιότητας θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου στο χώρο της παραλίας από το Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής με δράσεις από νωρίς το απόγευμα. Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Mikro και πλήθος άλλων μουσικών και συγκροτημάτων θα δώσουν το παρόν προκειμένου να ενισχύσουν την σημαντική αυτή προσπάθεια.
Κάθε δράση η οποία πραγματοποιείται ή θα πραγματοποιηθεί στην πορεία στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης δεν πρόκειται να στοιχίσει στο δήμο, αλλά ούτε πρόκειται και να χρηματοδοτηθεί από κάποιον ευρωπαϊκό φορέα. Μοναδικός στόχος είναι η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η αλλαγή του προφίλ της πόλης.
Από τα τοπικά αλλά και τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας επιθυμούμε να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να αναδείξουν αυτό τον σπουδαίο για την πόλη της Θεσσαλονίκης στόχο. Η επικοινωνιακή στήριξη της γιορτής της 29ης Απριλίου είναι μία καλή αρχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!