Searching...

Στα...βαγόνια είναι η θέα!


Δωρεάν διάθεση των απενεργοποιημένων και εγκαταλειμμένων βαγονιών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ζητά με επιστολή του στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης για τους αστέγους της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει πως «η "ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ" έχει στην ιδιοκτησία της έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων, πολλά από τα οποία είναι κυριολεκτικά εγκαταλειμμένα και σε αχρησία εδώ και πολλά χρόνια» και τονίζει το οξύ στεγαστικό πρόβλημα πολλών οικογενειών «που ζουν σε συνθήκες άθλιες, χωρίς καν προστασία από τις καιρικές συνθήκες».
Η πρωτοβουλία του κ. Ψωμιάδη δε γίνεται για πρώτη φορά. Ο περίφημος ξενώνας αστέγων δεν προχώρησε, προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και αξιοπρεπής στέγη για τους ανθρώπους εκείνους που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στέγασης και χρημάτων και διαρκώς πολλαπλασιάζονται. Η νέα πρόταση έρχεται μετά και το σοκ που προκάλεσαν τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καλαφάτης, σύμφωνα με τα οποία, οι άνθρωποι που δε ζουν σε βασικές συνθήκες στέγασης (εκτός από τους αμιγώς αστέγους και ορισμένοι Τσιγγάνοι, αλλοδαποί κ.λπ.) στη Θεσσαλονίκη είναι 2.500 άτομα!
Ο κ. Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση του υπουργού ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία από την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» «για τη δωρεάν διάθεση των βαγονιών σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να είναι κατοικήσιμα». Εξάλλου, ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει πως στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες Αθιγγάνων –κυρίως- αλλά και άπορων οικογενειών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ζουν σε συνθήκες άθλιες χωρίς καν προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Τα εγκαταλειμμένα βαγόνια θα μπορούσαν να δώσουν μια έστω και πρόχειρη λύση σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να είναι κατοικήσιμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!