Searching...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ε.Κ.Α.Β.

Δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στη Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τις αμοιβές για τις υπερωρίες και τις αργίες που τους οφείλονται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης όλα τα ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης παρέμειναν σταθμευμένα μπροστά στην Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, από όπου και εξυπηρετούσαν τις κλήσεις.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν με στάση εργασίας από τις
10 μέχρι τις 12, στη διάρκεια της οποίας οι κλήσεις εξυπηρετούνταν από προσωπικό ασφαλείας.
Όπως ανέφερε  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεος Γιαμουρίδης, πέραν των οφειλομένων αποδοχών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα καταβληθούν τον προσεχή Ιούνιο, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν τις αμοιβές για τα εκτός έδρας, που τους οφείλονται από τον Μάιο του
2010, και την καταβολή χρημάτων για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας, ενώ παράλληλα ζητούν ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν νομοί όπως οι Δράμας , Ξάνθης, Ροδόπης, Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας κλπ με ένα μόνο ασθενοφόρο. Περιμέναμε από τον κ. Λοβέρδο να δείξει ευαισθησία, διότι όταν πέρσι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε από τη Βέροια στην Αθήνα με το μοναδικό ασθενοφόρο του νομού, είχε απορρήσει που υπάρχει ένα μόνο ασθενοφόρο σε μια πόλη όπως η Βέροια» ανέφερε ο
κ Γιαμουρίδης.
Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα (4 Απριλίου) οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας θα πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!