Searching...

Απλά πράγματα




Ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε στο κεκλεισμένων των θυρών Κλεάνθης Βικελίδης τον Πανσερραϊκό και παρά το νωχελικό ξεκίνημα που σημείωσε, αφού δέχτηκε γκολ στο 3ο λεπτό του αγώνα , ανέτρεψε γρήγορα την εικόνα του και επέβαλε την κυριαρχία του, διαμορφώνοντας σε περίπου 15 λεπτά το τελικό σκορ της αναμέτρησης που ήταν το 3-1.
 
Στο γήπεδο αναρτήθηκε ένα πανό συμπαράστασης προς την Ιαπωνία και δη προς τον Νταϊσούκε Σακάτα το μήνυμα του οποίου ανέφερε: «Ευχόμαστε η χώρα σου να βγει πιο δυνατή από την τραγωδία. Προσευχόμαστε για αυτήν» ενώ τηρήθηκε πριν την σέντρα του αγώνα ενός λεπτού σιγή , στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού της Ιαπωνίας.
 
Στο αγωνιστικό μέρος ο ΑΡΗΣ σημείωσε μια καλή ευκαιρία στο 2ο  λεπτό με τον Μπομπαντίγια ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά από την σέντρα του Καζναφέρη, ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο  αμέσως επόμενο λεπτό και στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του ΑΡΗ, ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ με τον Πάρκερ που δεν συνάντησε καμία αντίσταση από την άμυνα των γηπεδούχων.
 
Ο ΑΡΗΣ εμφανίζονταν διατεθειμένος να ανατρέψει το αποτέλεσμα και πιέζοντας δημιούργησε μια καλή φάση στο 7ο λεπτό, με τον Κόκε που μεταβίβασε ωραία στον Καστίγιο και αυτός έστειλε, με ένα άστοχο διαγώνιο σουτ, την μπάλα άουτ.
 
Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη πλησίαζε πολύ εύκολα στην αντίπαλη εστία, όπως στην περίπτωση που ο Νέτο σούταρε δυνατά στο 11΄ , αλλά την μπάλα μπλόκαρε εγκαίρως ο Φερνάντεζ.
 
Το ανοιχτό παιχνίδι των φιλοξενουμένων έδινε χώρους στον ΑΡΗ που έψαχνε την ανατροπή.
 
ΓΚΟΛ! Ο Ραούλ Μπομπαντίγια πέρασε σαν σταματημένο τον Βοσκόπουλο, μπήκε στον άξονα από τα δεξιά και με διαγώνιο δυνατό σουτ έγραψε το 1-1 στο 15ο λεπτό, δίνοντας τέλος στην «ψυχρολουσία» που δέχτηκε η ομάδα στην έναρξη της αναμέτρησης.
 
Το λάθος του Καζναφέρη στο 17΄ έδωσε τη δυνατότητα στον  Νταλέ να σουτάρει από δεξιά, όμως ο Χουάνμα δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει την μπάλα, ενώ και στο 24΄ ο Χουάνμα μπλόκαρε το επικίνδυνο σουτ του Σουμπίνιο.
 
Ο Μπομπαντίγια νιώθοντας ενοχλήσεις αναγκάστηκε σε αλλαγή δίνοντας την θέση του στον Πορτίγια στο 26ο λεπτό.
 
Στο 29΄ του συρτό σουτ του Νέτο δεν απείλησε καθόλου την εστία του Φερνάντεζ, ωστόσο στη συνέχεια, στο 31ο λεπτό ο ΑΡΗΣ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ μετά από  σουτ του Καστίγιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ και στο 35΄ ο Κόκε έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των Σερραίων.
 
Η κυριαρχία του ΑΡΗ ήταν εμφανής, καθώς έκλεινε στο μισό του γηπέδου τον Πανσερραϊκό.
 
ΓΚΟΛ! Ο ΑΡΗΣ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης στο 39΄ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Πορτίγια που έκλεψε την μπάλα από τον αντίπαλό του, μεταβίβασε για τον Κόκε που έδωσε με τη σειρά του στον Καστίγιο και ο Μεξικανός πλάσαρε άνετα την μπάλα στα δίχτυα του Φερντάντεζ , γράφοντας το 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης.
 
ΓΚΟΛ! Στο 42’ ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο ήταν αυτός που ανέβασε τον δείκτη των τερμάτων στο 3-1.
 
Ο Κόκε σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 44ο λεπτό με την μπάλα να καταλήγει άουτ και εν συνεχεία, με το σκορ στο 3-1, ο διαιτητής  σφύριξε τη λήξη ημιχρόνου, οδηγώντας τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.
 
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν χαμηλό θέαμα και λιγοστές φάσεις.
 
Στο 55ο λεπτό , το μακρινό σουτ του Σουμπίνιο πέρασε απευθείας άουτ, ενώ στο 62ο λεπτό ο ΑΡΗΣ δημιούργησε μια πολύ σημαντική ευκαιρία, με την «μαγική» σέντρα του Κόκε, την οποία βρήκε ο Σακάτα, που μεταβίβασε για τον Καστίγιο στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Φερνάντες.
 
Στο 69΄ η κεφαλιά του Σακάτα  πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πανσερραϊκού ενώ ο ίδιος στο 71΄ με βολέ, που επιχείρησε μετά από την σέντρα του Νέτο, δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα επιτυχώς στα δίχτυα.
 
Στο 75΄ το  επιπόλαιο σουτ του Νέτο κατέληξε άουτ , στερώντας από την ομάδα μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία.  Ο Πανσερραϊκός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του ΑΡΗ με τον Νταλέ που σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής στο 82΄, αλλά η εκπληκτική επέμβαση του Χουάνμα έσωσε την εστία.
 
Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον ΑΡΗ να κατακτά ακόμη ένα πολύτιμο  «τρίποντο» με 3-1 απέναντι στον Πανσερραϊκό με συνοπτικές διαδικασίες που διαμορφώθηκαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
 
Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): 
Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (60΄ Σακάτα), Κόκε, Φατί, Μισέλ, Καζναφέρη, Μπομπαντίγια (26΄ λ.τ Πορτίγια), Λαζαρίδη, Καστίγιο (69΄ Μενδρινός).
 
Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου):  Φερνάντες, Γεωργιάδη, Ντιόγκο, Νταλέ, Παπάζογλου, Πάρκερ, Βοσκόπουλο, Τριανταφύλλου, Κάστρο(61΄ Σίντιτς), Κις , Σουμπίνιο (65΄ Παπαδόπουλος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!