Searching...

Κλοπές στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα!
Σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στους χώρους του αναγνωστηρίου εφιστά την προσοχή των φοιτητών στα προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά οι «θαμώνες» γνωρίζουν καλά πως τέτοια περιστατικά είναι συχνά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί 25-30 κλοπές λάπτοπ μέσα από τους χώρους του αναγνωστηρίου. Οι φοιτητές βαθιά προσηλωμένοι στο διάβασμα ή απόντες στην παρακείμενη καφετερία αντιλαμβάνονται την κλοπή, όταν είναι πλέον πολύ αργά.
«Αν έρχεσαι εδώ για διάβασμα, ξέρεις τους κανόνες που πρέπει να ακολουθείς. Δεν αφήνεις ποτέ πορτοφόλια και προσωπικά αντικείμενα σε κοινή θέα κι αν χρειαστεί να λείψεις για λίγο από τη θέση σου, ζητάς από κάποιον που κάθεται κοντά σου να ρίχνει μια ματιά στον υπολογιστή σου. Λίγα μόνο λεπτά απουσίας αρκούν για να κάνει φτερά το λάπτοπ και μαζί όλη η δουλειά που έχει αποθηκευμένη», μας λέει ο Φ.Γ., φοιτητής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης, η δυνατότητα φύλαξης ενός χώρου δυναμικότητας 1.300 φοιτητών, στον οποίο καθημερινά μπαινοβγαίνουν εκατοντάδες άτομα, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως τις πρωινές ώρες στο χώρο βρίσκονται μόλις δύο υπάλληλοι, ο ένας εκ των οποίων εκτελεί χρέη κλητήρα. Στη συνέχεια, για την απογευματινή βάρδια (14.00-22.00) αναλαμβάνει ένας φύλακας ενώ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα το χώρο εποπτεύουν δύο φοιτητές του ΑΠΘ στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υποτροφιών. «Η φύλαξη του χώρου είναι σχεδόν αδύνατη και ο έλεγχος των ατόμων που μπαίνουν στο αναγνωστήριο είναι ένα θέμα που μπορεί να εγείρει αντιδράσεις. Εμείς αναστήσαμε ανακοινώσεις που επισημαίνουν το φαινόμενο και ζητάμε από τους φοιτητές να είναι προσεκτικοί με τα προσωπικά αντικείμενά τους. Από εκεί και πέρα συζητάμε και το ενδεχόμενο να αυξήσουμε τη φύλαξη του χώρου, τουλάχιστον τα διαστήματα των εξεταστικών», δηλώνει στον «Α» υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!