Searching...

''Ανοιχτό'' και στους πολίτες το ΓΣΝ 424

Το υπερσύγχρονο 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης) στη Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει τις πύλες του για το κοινό από τον περασμένο Νοέμβριο πιλοτικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες πολίτες να εξυπηρετηθούν.
«Στα προγραμματισμένα εργαστήρια και ειδικά ιατρεία προσέρχονται για εξειδικευμένες εξετάσεις αρκετοί πολίτες, είτε μετά από παραπομπή από δημόσια νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται είτε και με απευθείας ραντεβού. Παράλληλα, αντιμετωπίζονται και επείγοντα περιστατικά για τα οποία υπάρχει πρόβλεψη νοσηλείας σε 15 κρεβάτια που διατίθενται σε διάφορες κλινικές. Συνήθως νοσηλεύουμε παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά», επισημαίνει στον «Α» ο διευθυντής του νοσοκομείου, υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσσος.
Το «424», όπως και τα άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία, εφημερεύει καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο και, σύμφωνα με την απόφαση, «ο αριθμός των πολιτών που εισάγονται εξαρτάται από την πληρότητα των κλινών, ενώ λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού κενών κρεβατιών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών του στρατιωτικού προσωπικού και των λοιπών δικαιούχων περίθαλψης».
Σημαντική είναι και η διάθεση κρεβατιών εντατικής νοσηλείας, δεδομένου ότι η εξεύρεσή τους στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. «Ολα τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι διαθέσιμα για τους πολίτες εκτός ενός, το οποίο παραμένει για περίπτωση ανάγκης νοσηλείας στρατιωτικού προσωπικού. Σήμερα, για παράδειγμα, νοσηλεύουμε στην εντατική 5 πολίτες και ένα στρατιωτικό», αναφέρει ο κ. Καρανάσσος.
Στο «424», το πιο σύγχρονο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ευρώπης, παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες, χάρη στον άρτιο τεχνολογικά εξοπλισμό και την τεχνογνωσία των στρατιωτικών γιατρών. «Βοηθάμε την καθημερινή εφημερία άλλων νοσοκομείων σε ένα βαθμό. Καθημερινά έρχονται περίπου 15 άτομα στα επείγοντα και άλλα τόσα για διάφορες εξετάσεις. Τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ, αλλά, αν χρειαστεί, εξυπηρετούμε και με στρατιωτικά ασθενοφόρα», τονίζει ο διευθυντής του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο είναι 310 κλινών και έχει γενικά μεγάλη πληρότητα και ζήτηση υπηρεσιών, γι' αυτό παρατηρείται αναμονή μέχρι δύο μήνες σε εξετάσεις, όπως μαγνητική τομογραφία και υπέρηχοι, ενώ στις μικροβιολογικές εξετάσεις η αναμονή είναι μόνο μια εβδομάδα. «Το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό επαρκεί, αλλά το νοσηλευτικό χρειάζεται ενίσχυση, όπως σε όλα τα νοσοκομεία», αναφέρει ο κ. Καρανάσσος, προσθέτοντας ότι ο πολίτης μπορεί να επισκεφτεί το νοσοκομείο έχοντας το ασφαλιστικό του βιβλιάριο ή αν είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με παραπεμπτικό του ιδρύματος, ενώ και στο 424 ισχύει το εισιτήριο των 3 ευρώ.
«Θεωρούμε ότι το νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί με στελέχωση του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και με χρηματοδότηση, ώστε να έχει και καλύτερη τεχνική υποστήριξη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει καλύπτοντας και ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες αν αυξηθούν τα περιστατικά. Από άποψη υλικοτεχνικής και ξενοδοχειακής υποδομής έχει καλυφτεί», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Αντώνης Κούρτης.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού στα τακτικά ιατρεία μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου 2310/381.000 αλλά και να ενημερώνονται από το διαδίκτυο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!