Searching...

''Έκλεψαν'' τους 3 βαθμούς




Στο νησί των «Φαιάκων» ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε την ψυχωμένη Κέρκυρα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Superleague και παρά το νωθρό ξεκίνημα που πραγματοποίησε, κατάφερε να επικρατήσει με 3-4 σημειώνοντας την απόλυτη ανατροπή , κατακτώντας τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης, σεβόμενος την παράδοση που τον θέλει αήττητο στην έδρα της Κέρκυρας.
 
Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από πρωτοφανή επίθεση μερίδας οπαδών της Κέρκυρας, που μετά την επίτευξη του τέταρτου τέρματος από τον Σέρχιο Κόκε και την διαμόρφωση του 2-4 στο 76ο λεπτό , έσπασαν τα τζάμια στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου και έκλεψαν το μηχάνημα μετάδοσης του ΑΡΗΣ FM 92,8, προκαλώντας εκδορές στα χέρια των απεσταλμένων  του σταθμού, Αλέξη Σαββόπουλου και Δημήτρη Πιπερίδη.

Πιο συγκεκριμένα, στον αγωνιστικό τομέα, τα πρώτα λεπτά κύλησαν αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες, που προσπαθούσαν να βρουν τον ρυθμό τους. Η Κέρκυρα μετά το 5ο λεπτό πίεζε τον ΑΡΗ κλείνοντάς τον στην περιοχή του, αναγκάζοντας τον Μιχάλη Σηφάκη να διώξει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαζνόβ στο 6΄ της αναμέτρησης.
 
Ο Σκοπιανός (σ.σ, Μαζνόβ) ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Κέρκυρα κάνοντας το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα.
 
Η μέτρια απόδοση του ΑΡΗ συνεχίζονταν, δίνοντας χώρους στην Κέρκυρα ώστε να πλησιάζει προς την εστία του Μιχάλη Σηφάκη όπως στην περίπτωση που ο Μακρής επιχείρησε μια κεφαλιά που κατέληξε όμως εκτός αγωνιστικού χώρου.
 
Στο 25ο λεπτό ο Σέρχιο Κόκε έτρεξε μόνος του στην αντεπίθεση και ο Παρασκευαΐδης τον ανέτρεψε, βλέποντας για αυτή του την ενέργεια την κίτρινη κάρτα αντί της κόκκινης όπως προβλέπει ο κανονισμός καθότι ήταν ο τελευταίος παίκτης.
 
Ο ΑΡΗΣ επιτέθηκε στο 26ο λεπτό με τον Νέρι Καστίγιο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
 
ΓΚΟΛ! Ο ΑΡΗΣ  ισοφάρισε στο 26΄ σε 1-1 μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Καστίγιο, αφού οι παίκτες της Κέρκυρας δεν μπόρεσαν να διώξουν και από κοντά ο Φατί με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου.
 
Ο Νέτο πρωταγωνίστησε στην επόμενη φάση  όταν και βρέθηκε απέναντι από τον  πορτιέρο της Κέρκυρας, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
 
Η Κέρκυρα δεν άργησε να πάρει προβάδισμα και πάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενη την χαλαρή αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ, κάνοντας  στο 32ο λεπτό του αγώνα μετά την εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη που έστειλε την μπάλα στο αριστερό «γάμα» του Σηφάκη, το 2-1.
 
Το σουτ του Μίσελ με το αριστερό του πόδι στο 39ο λεπτό, πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κωνσταντόπουλου χωρίς να τον ανησυχήσει.
 
Η Κέρκυρα έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο 43΄ με κοντινό σουτ του Μακρή καθώς δυο παίκτες της κατόρθωσαν να βρεθούν ανενόχλητοι στην μικρή περιοχή του ΑΡΗ. Εν συνεχεία ο Καστίγιο  μεταβίβασε για τον Μενδρινό που σούταρε δυνατά με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών της Κέρκυρας.
 
Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1 και τον ΑΡΗ να αντιμετωπίζει προβλήματα στον ανασταλτικό παράγοντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ ακολούθησε ένα πιο γρήγορο τέμπο , ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο 47ο λεπτό το σύνολο του Σάκη Τσιώλη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία που προέκυψε από το γύρισμα του Μίσελ , αλλά ούτε ο Σακάτα ούτε ο Νέτο πρόλαβαν να προωθήσουν την μπάλα στα δίχτυα.
 
Οι γηπεδούχοι έχασαν μια ευκαιρία ώστε να πάρουν σαφές προβάδισμα στο σκορ, με τον Καλαντζή που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του ΑΡΗ, στο 54ο λεπτό.
 
Ο Μιχάλης Σηφάκης κράτησε το 2-1 αποτρέποντας με διπλή προσπάθεια το τρίτο γκολ από ενέργεια του Γραμμόζη.
 
ΓΚΟΛ! Ο ΑΡΗΣ διαμόρφωσε το 2-2 στο 65΄ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Νίκου Λαζαρίδη που προωθήθηκε σωστά στην πορεία της μπάλας από την εκτέλεση φάουλ του Νέτο και «τρύπησε» με κεφαλιά την εστία του Κωνσταντόπουλου.
 
ΓΚΟΛ! Ο ΑΡΗΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 68΄ πετυχαίνοντας την ανατροπή με τον Νέρι Καστίγιο που σημείωσε το πρώτο του γκόλ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και βγαίνοντας απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, πλάσαρε για το 2-3.
 
Ο Νέτο έχασε την ευκαιρία να σημειώσει κι άλλο γκολ με σέντρα την οποία όμως μπλόκαρε εγκαίρως ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας αλλά στο 76΄ ο Σέρχιο Κόκε έφυγε μόνος του , πέρασε και τον τερματοφύλακα και σημείωσε το 2-4  για τον ΑΡΗ.
 
Η αναμέτρηση χαρακτηρίζονταν από γρήγορο ρυθμό και μέσα σε 12 λεπτά σημειώθηκαν συνολικά 4 γκολ καθώς η Κέρκυρα μείωσε σε 3-4 με τέρμα του Γκουστάβο.
 
Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Γραμμόζη. Το σουτ του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στο 90΄ λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για την ομάδα της Κέρκυρας με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται λίγο μετά με τελικό αποτέλεσμα το 3-4 υπέρ του ΑΡΗ, που πέτυχε το πολύτιμο «τρίποντο», τηρώντας συνάμα και την παράδοση που τον θέλει αήττητο στο γήπεδο του νησιού των «Φαιάκων».
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς)
: Κωνσταντόπουλος, Στολτίδης, Καλαντζής (70΄Γιάντζης), Παρασκευαΐδης (77΄ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόβ, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης):
Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Κόκε, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (46΄Σακάτα), Λαζαρίδης, Περέιρα (46΄Τόχα), Βανγκέλι, Καστίγιο (82΄Παπαζαχαρίας)
 

1 σχόλια:

  1. Πήραμε μια νίκη που μάλλον δεν αξίζαμε. Από κει και πέρα βάλαμε 4 γκολ και σκόραρε ο Κόκε. Με λίγα λόγια δεν γινόταν να χάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Back to top!