Searching...
4:10 μ.μ.

Συνελήφθησαν οι δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας στον ΟΔΔΥ




Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ.
Όπως ανακοινώθηκε, δύο άνδρες με την απειλή όπλων άρπαξαν περίπου 43.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Στη προσπάθεια διαφυγής τους «συναντήθηκαν» με αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» οι οποίοι συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, 23 ετών, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πάνω του. Ύστερα από έρευνες της αστυνομίας βρέθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος, 28χρονος, δράστης.
Στο σημείο που συνελήφθη ο 23χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία μοτοσικλέτα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των ληστών. ένα πιστόλι τύπου CZ 75B, μία επιθετική χειροβομβίδα τύπου RGB, ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης με ακουστικά, σκούφοι, μπλούζες, ένας δερμάτινος χαρτοφύλακας, που περιείχε 35.947 ευρώ, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του Ο.Δ.Δ.Υ., τα οποία (χρηματικό ποσό, επιταγές και αποδείξεις) αποτελούσαν προϊόντα της ληστείας.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των συλληφθέντων, στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά και σε σπίτι νεαρής ημεδαπής, μεταξύ των υπολοίπων πειστηρίων, κατασχέθηκαν και τα ακόλουθα:
ένα αεροβόλο περίστροφο και βολίδες αυτού, μία συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, μία περούκα, χειρόγραφα κείμενα και προσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο, μία ξύλινη στρόγγυλη σφραγίδα με την ένδειξη «ΑΠΘ Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Αρχιτεκτόνων», πέντε κενά δελτία ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου του Ο.Α.Σ.Α., τρία κενά βιβλιάρια σπουδών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., μία κενή ταυτότητα μεταπτυχιακού σπουδαστή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (ινδικής κάνναβης ), τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος φορητών μονάδων ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης (USB), πλήθος κλειδιών και τηλεκαρτών.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εξερεύνηση και περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Σύστασης Συμμορίας», «Ληστείας», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων», παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών», «Αποδοχής προϊόντων εγκλήματος», «Υπόθαλψης εγκληματία», «Απείθειας» και «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!