Searching...

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, του κινήματος «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», έπειτα από την ποινικοποίηση, από πλευράς κυβέρνησης, της μη καταβολής διοδίων. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «αποπειράται να μετατρέψει τον κρατικό μηχανισμό σε εισπράκτορα μεγαλοεργολάβων», αλλά και υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης για μετατροπή τους σε «υπαλλήλους των μεγαλοεργολάβων». Τέλος, κάνουν λόγο για «πραξικόπημα των Ρέππα, Παπουτσή και Καστανίδη», το οποίο, όπως λένε, «θα μείνει στην ιστορία σαν υπόδειγμα προκλητικής συνταγματικής εκτροπής».
Μέλη της κίνησης «Δεν πληρώνω» άνοιξαν χθες το μεσημέρι και για δύο ώρες τα διόδια Λεπτοκαρυάς Πιερίας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Το περασμένο Σάββατο μέλη των κινήσεων «Δεν πληρώνω» και «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και από εκεί πήγαν στην πλατεία Αριστοτέλους μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο. Στη στάση Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Μητροπόλεως, επιβιβάστηκαν κατά ομάδες σε περισσότερα από 15 διερχόμενα αστικά λεωφορεία, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, τα κατέλαβαν συμβολικά και ενημέρωσαν τους επιβάτες για τις αυξήσεις.
«Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, αλλά οι αυξήσεις που επέβαλαν ξεπερνούν και το 33% για ορισμένους τύπους εισιτηρίων σε μια εποχή σκληρής λιτότητας», τόνισε ο εκπρόσωπος της κίνησης, «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην περιοχή Χαριλάου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!