Searching...

«Πέταξε» δύο βαθμούς



Στο ΑΕΛ FC Arena πραγματοποιήθηκε το ματς της 24ης αγωνιστικής, με τον ΑΡΗ να αντιμετωπίζει τη Λάρισα και να αποσπά το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), σε ένα παιχνίδι στο οποίο το σύνολο του Γιάννη Μιχαλήτσου ισοφαρίστηκε στο 93’, μετά από το γκολ του Μπομπαντίγια (1-2) στο 90’.

Στο βασικό σχήμα του ΑΡΗ για πρώτη φορά ήταν ο Ντανίλο Περέιρα, ενώ στη θέση του Ρονάλντο, που ήταν τιμωρημένος, αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα, η Λάρισα κέρδισε κόρνερ μετά από την παρέμβαση του Παπαζαχαρία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν να απειλούν προς στιγμή τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Από την άλλη, ο ΑΡΗΣ μπήκε μουδιασμένα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και καλούνταν να βρει γρήγορα τα πατήματά του, προκειμένου να μην αφήνει διαδρόμους στους γηπεδούχους, αλλά και για να απειλήσει.

Ωστόσο, στο 13ο λεπτό, ο Κουζέν άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, όταν ο παίκτης έκανε την κεφαλιά, ο Σηφάκης απέκρουσε όχι σταθερά και με δεύτερη προσπάθεια ο Κουζέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του ΑΡΗ. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΑΡΗΣ φάνηκε να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΡΗ ήρθε στο 21’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο, έξω από την περιοχή της Λάρισας, στην επαναφορά ο Μενδρινός έκανε ένα ωραίο σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Στο 28’ ο Μπομπαντίγια έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Λάρισας και ο ΑΡΗΣ κέρδισε το κόρνερ. Τότε ήρθε πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα, καθώς η μπάλα πέρασε από όλους, αλλά ούτε ο Παπαζαχαρίας, ούτε ο Τσέζαρεκ μπόρεσαν να πάρουν την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πολύ καλή παρουσία του ΑΡΗ από το 20’ και μετά εξαργυρώθηκε με το υπέροχο γκολ του Περέιρα στο 34ο λεπτό, που έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσοντοφάλσκι, που εξαιτίας της δύναμης του σουτ, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το παιχνίδι ήρθε στα ίσια για τον ΑΡΗ και το ματς ξεκίνησε από την αρχή.

Κόρνερ, που δεν υπήρχε, δόθηκε από τον διαιτητή, σε μία φάση που η μπάλα ήταν άουτ. Στη συνέχεια, ο διαιτητής Μάνταλος δεν καταλόγισε φάουλ υπέρ του Βανγκέλι και μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης η Λάρισα φάνηκε να απειλεί τον ΑΡΗ. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπομπαντίγια κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, που εκτέλεσε ο Νέτο. Το φάουλ του Βραζιλιάνου ήταν καλοχτυπημένο, αλλά η μπάλα πέρασε απευθείας άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά από ένα λεπτό καθυστερήσεων και ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης του αγώνα, ανήκε στον ΑΡΗ. Στο 54’ ο Ρικάρντο Φατί έκανε ένα καταπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τσοντοφάλσκι, όμως, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Το σουτ του Κουζέν στο 57΄, αποσόβησε ο Σηφάκης, που έδιωξε σε κόρνερ.

Ενώ ο ΑΡΗΣ έβγαινε στην αντεπίθεση με τον Μπομπαντίγια, δύο μαρκαρίσματα δεν καταλογίστηκαν υπέρ του Αργεντίνου, ενώ αντίθετα την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία είδε ο Κώστας Μενδρινός. Η διαιτησία του αγώνα, μετά από το 1-1 και ειδικά μετά από το 60ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν προφανώς εναντίον του ΑΡΗ και υπέρ της Λάρισας με εξόφθαλμες φάσεις μάλιστα. Τα ανύπαρκτα φάουλ που καταλογίζονταν υπέρ των γηπεδούχων έξω από την περιοχή του ΑΡΗ, έδιναν την ευκαιρία στη Λάρισα να απειλήσει. Κάθε αμφισβητούμενη φάση, δινόταν υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 71ο λεπτό ο Κουζέν έπιασε την κεφαλιά, η έξοδος του Σηφάκη ήταν άστοχη, αλλά τελικά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΑΡΗ. Τεράστια ευκαιρία ήρθε για την ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου, όταν ο Μπομπαντίγια εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της Λάρισας, βγήκε μόνος του μπροστά και μολονότι το σουτ από διαγώνια θέση ήταν πολύ καλό, αυτό πέρασε λίγο άουτ. Ο ΑΡΗΣ μπορούσε να απειλήσει την εστία της Λάρισας στο 88’, όταν με τρεις, Μπομπαντίγια, Καστίγιο και Τσέζαρεκ, βγήκε μπροστά, αλλά το κοντρόλ του Αργεντινού δεν ήταν καλό και οι αμυντικοί της Λάρισας έδιωξαν.

Η δικαίωση για τον πολύ καλό παίκτη του ΑΡΗ, Μπομπαντίγια, ήρθε στο 90’ όταν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Λάρισας, αλλά κατέληξε στα δίχτυα του Τσοντοφάλσκι και ο ΑΡΗΣ έκανε το 1-2.

Παρ’ όλα αυτά, η τύχη έπαιξε περίεργα παιχνίδια, γιατί στο 93’ ο Ρομέου έβαλε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους με δυνατό σουτ και ισοφάρισε σε 2-2. Η άμυνα του ΑΡΗ αδράνησε σε εκείνο το σημείο. Ο Μάνταλος δεν άφησε να εξελιχθεί η τελευταία φάση (!) για τον ΑΡΗ που έβγαινε στην αντεπίθεση και σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης αν και είχε προηγηθεί το γκολ της Λάρισας και θα έπρεπε να έχουν υπάρξει κι άλλες καθυστερήσεις. Η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου τελικά απέσπασε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, τη στιγμή που βρέθηκε πολύ κοντά στο τρίποντο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελλίσης, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (32΄Ιγκλέσιας), Μετίν (72΄Κούλιτς), Πανκράτ, Ρομέου, Τσιμπάμπα

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο (62΄Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (80’ Καστίγιο), Παπαζαχαρίας, Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Περέιρα (89’ Πρίττας), Βαγγέλη

www.arisfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!