Searching...
12:05 π.μ.

Στα άκρα η αντιπαράθεση στη Βουλή, για τις απαγορεύσεις στον Προμαχώνα

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, ζήτησε να παραιτηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σχετικά με την απόφαση του ταξίαρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με την οποία απαγορεύει την κίνηση και την στάθμευση γεωργικών οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού από σήμερα στις 8 το πρωί έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής, όπως επίσης και κάθε δημόσια ή υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία ή απόπειρα συνάθροισης.

Ο Κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για απόφαση που καταλύει σοβαρές συνταγματικές ελευθερίες και ανοίγει την πόρτα σε μία επικίνδυνη τακτική για την κυβέρνηση.

«Γιατί τόσο πολύ χύνει κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Μαρκόπουλος; Τον ενόχλησε η ακραία, τυπική φρασεολογία της απόφασης, ή γιατί δεν πέτυχε ο δικός σας σχεδιασμός να κλείσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα για να αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κράτος; Έχω την αίσθηση πως γι’ αυτό διαμαρτύρεστε, γιατί δεν κλείσανε τα σύνορα» ανέφερε ο κ. Παπουτσής, τονίζοντας πως η απαγόρευση ισχύει μονάχα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα.

«Η φράση περί «απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων» που καλύψατε, θυμίζει άλλες εποχές» απάντησε ο Κώστας Μαρκόπουλος. «Εσείς ως πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ έχετε υποστεί πολιτική μετάλλαξη; Εσείς διαπραγματευόσασταν για το πώς θα συνοδεύσετε 237 λαθρομετανάστες από το κτίριο της Νομικής. Πρέπει να στείλουμε μη κυβερνητικές οργανώσεις στους αγρότες να τους προστατεύουν, για να μην τους συλλάβετε;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υποβάλλει την παραίτησή του.

«Τι ακριβώς θέλει η ΝΔ; Την παραίτηση του υπουργού; Να καταθέσει πρόταση μομφής προς τον υπουργό. Αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική δημοκρατία και διαδικασίες» απάντησε ο Χρήστος Παπουτσής.

«Ανησυχούμε πολύ για το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο υπουργός. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η αντίληψη που αναφέρεται στη νομιμότητα», ανέφερε από πλευράς ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής. «Μας είπε πως συκοφαντείται η χώρα στην Ε.Ε.. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Η παρθένα Ε.Ε. που βιάζει τους λαούς, δεν θα γίνεται ο κριτής των πάντων!».

«Η ανοχή του πληθυσμού για την κυβέρνηση, αρχίζει να στερεύει με κυβερνητική υπαιτιότητα» παρατήρησε ο Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ). «Εμείς δεν θα ζητήσουμε την παραίτησή σας, σ’ αυτό το επικοινωνιακό τρυκ της ΝΔ. Θα ζητήσουμε από τα δύο μεγάλα κόμματα, να πάψουν να διαιρούν τους Έλληνες στα μπλε και πράσινα μαντριά».

«Ο αστυνομικός διευθυντής, απαγορεύει και την απόπειρα συνάθροισης. Πώς θα απαγορευτεί η απόπειρα και θα τελεί υπό δίωξη; Ούτε χουντικής έμπνευσης διοικητές δεν μπορούσαν να λάβουν τέτοια απόφαση, γιατί ξεπερνά κάθε όριο λογικής» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!