Searching...

Προς λύση οδεύει το πρόβλημα




Λύση διαφαίνεται στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, μετά τη σύσκεψη που είχαν το βράδυ της Παρασκευής, δήμαρχοι, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωποι των λεωφορειούχων και των γονέων που διαμαρτύρονται.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι βουλευτές θα καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση της σύμβασης, μέχρι τα τέλη της σχολικής χρονιάς, τον Ιούνιο. Από την επόμενη σχολική χρονιά η αρμοδιότητα περνάει από τις πρώην νομαρχίες, στους δήμους.

Επιπλέον, την Τρίτη, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για να λυθεί το θέμα της εκταμίευσης κονδυλίων, προκειμένου να εισπράξουν οι λεωφορειούχοι τα χρήματα της προηγούμενης χρονιάς.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, έπειτα από γενική συνέλευση θα λάβουν την οριστική απόφαση οι λεωφορειούχοι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού, Μιχάλης Πεζίκογλου, δήλωσε ότι το κλίμα στη σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα θετικό και πιθανόν τη Δευτέρα και για μια βδομάδα να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια. Η συνέχιση τους θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!