Searching...
1:09 μ.μ.

Επίθεση από χάκερ στη προσωπική σελίδα του ιδρυτή του Facebook

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η προσωπική σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook.

Άγνωστοι κυβερνο-εισβολείς απέκτησαν τον έλεγχο της σελίδας που διατηρεί ο ιδρυτής του
Facebook στο ίδιο του το site και ανάρτησαν ένα μήνυμα σχετικό με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η ιστοσελίδα

 Η ανάρτηση που υποτίθεται ότι είχε κάνει ο Ζάκερμπεργκ έγινε χθες το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και υποστήριζε ότι το Facebook πρέπει να γίνει μια «κοινωνική επιχείρηση». Συνοδευόταν, μάλιστα, από τον σχετικό σύνδεσμο της Wikipedia που εξηγεί τον όρο.

Τι έγραψαν οι χάκερ

Το μήνυμα εμφανίστηκε στην σελίδα του 27χρονου δημιουργού του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στο Ίντερνετ, η οποία αριθμεί 2,8 εκατομμύρια «θαυμαστές».

Η επίμαχη ανάρτηση είναι η ακόλουθη:
«Ας αρχίσει το χάκινγκ. Αν το facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στις τράπεζες, γιατί δεν επιτρέπει στους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μετατραπεί το Facebook σε μια ‘’κοινωνική επιχείρηση’’ με τον τρόπο που ο βραβευμένος με Νόμπελ Μοχάμεντ Γιουνούς το περιέγραψε; Ποια είναι η γνώμη σας; #
hackercup2011».

Το μήνυμα ήταν προχειρογραμμένο και περιείχε τυπογραφικά λάθη και αβλεψίες (π.χ. έγραφε «
price» αντί για «prize» (βραβείο), ενώ το πρώτο γράμμα της λέξης «Facebook» ήταν γραμμένο με πεζά σε ένα σημείο και με κεφαλαία σε άλλο».

Facebook: Δεν σχολίασε


Το μήνυμα των χάκερ αφαιρέθηκε γρήγορα από τους τεχνικούς του Facebook, ωστόσο -σύμφωνα με το δίκτυο MSNBC- είχαν προλάβει να του κάνουν «like» 1.803 χρήστες και να το σχολιάσουν 438.

Το Facebook «κατέβασε» ολόληρη τη σελίδα του Ζάκερμπεργκ από το
site. Αργότερα, επανεμφάνισε την σελίδα, αλλά σε διαφορετικό URL

«Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα θέλει ίσως να ξανακοιτάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και ασφάλειας μετά από αυτή την ντροπιαστική παραβίαση», δήλωσε ο Γκράχαμ Κλούλι, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Sophos.

Το παραδέχεται το Facebook

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών, το Facebook παραδέχθηκε την ηλεκτρονική εισβολή στην σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι και άλλες δημόσιες σελίδες του δέχθηκαν επίθεση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η εταιρεία έκανε λόγο για ένα «σφάλμα λογισμικού» (softwarebug), που επέτρεψε σε χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο των εν λόγω σελίδων.
«Ένα σφάλμα λογισμικού (bug) ενεργοποίησε την δημοσιοποίηση αναρτήσεων από μη εξουσιοδοτημένους ανθρώπους σε μια ‘’χούφτα’’ από δημόσιες σελίδες. Το σφάλμα έχει διορθωθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που απέστειλε το Facebookσε δημοσιογράφους μέσω email.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή είχε σημειωθεί εισβολή και στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Ο χάκερ είχε αναρτήσει μήνυμα που έγραφε ότι ο Σαρκοζί δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.
Στον απόηχο των περιστατικών παραβίασης ασφαλείας, το Facebook ανακοίνωσε ότι προσθέτει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών των χρηστών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!