Searching...
10:02 π.μ.

Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας συγκεντρώθηκαν εχθές στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και συγκρότησαν πορεία. Αφορμή στάθηκαν τα γεγονότα που εξελίσσονται στην Νομική Σχολή Αθηνών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και άτομα από συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας που ήταν σε εξέλιξη και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να «γυρίσει» στο σημείο αφετηρίας της. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας.

Μετά τις 11 το βράδυ, η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά στην οδό Εγνατία, στο ύψος του Αγάλματος Βενιζέλου. Τα άτομα που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα μετά την ολοκλήρωση της πορείας αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας, αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου έχουν εγκατασταθεί οι 50 μετανάστες, που συνεχίζουν την απεργία πείνας.

Με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σβήστηκαν οι φωτιές που είχαν βάλει, νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι σε σκουπίδια, από κάδους που είχαν αναποδογυρίσει, επί της Εγνατίας. Όταν το οδόστρωμα καθαρίστηκε, η Τροχαία έδωσε ξανά το δρόμο στην κυκλοφορία.

Συλλαλητήριο της ΕΔΟΘ

Σε ό,τι αφορά το άλλο συλλαλητήριο, αυτό της ΕΔΟΘ, οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική, η οποία όπως επισήμαναν εξυπηρετεί το κεφάλαιο. Ζήτησαν επίσης την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών.

Να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε πείνα και εξαθλίωση κάλεσε τους εργαζόμενους με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ Απόστολος Παζάρας. Κατά της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ τάχθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΔΟΘ. Κάλεσε μάλιστα τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για να πάρει η κυβέρνηση τα μέτρα πίσω, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!