Searching...
9:22 π.μ.

Σφαγή εν ψυχρώ

Το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ βρέθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου αντιμετώπισε τον Ίκαρο Καλλιθέας, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα με 64-62, για τη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΡΗ να πληρώνει τα αρκετά λάθη και την αστοχία του. Η ομάδα του Σαρόν Νρούκερ  ξεκίνησε με τους Μπράουν, Χατζηβρέτα, Ταπούτου, Ντάνστον και Τάκερ στο βασικό της σχήμα.

Το σκορ της αναμέτρησης άνοιξε ο Ίκαρος με τον Χάρις, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το φάουλ από τον Πι Τζέι Τάκερ, με αποτέλεσμα να εκτελέσει και μία συμπληρωματική βολή(3-0). Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ταπούτος ήταν εκείνος που μείωσε για τον ΑΡΗ (3-2). Ο ΑΡΗΣ πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-6, μετά από εύστοχο  σουτ δύο πόντων. Ο Μπράουν ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 10-14, ενώ μέχρι και τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει σαφές προβάδισμα στον αγώνα. Ο Ίκαρος προηγούνταν με 21-18, αλλά ο Μπορόβνιακ μείωσε στην εκπνοή της πρώτης περιόδου (21-20).

Ο Χαραλαμπίδης έβαλε τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (23-24), όμως, στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα ισορρόπησε και πάλι (26-26). Η γηπεδούχος ομάδα πήρε ένα προβάδισμα της τάξεως του + 5 (36-31), αλλά ο Μπορόβνιακ 1΄πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου μείωσε σε 36-33. Το σκορ του πρώτου μέρους  ήταν 38-34.

Στην επανάληψη, ο Τόμπσον με δύο ελεύθερες βολές, αύξησε για τον Ίκαρο (40-34), όμως, ο Ταπούτος απάντησε με τρίποντο (40-39). Ο αρχηγός του ΑΡΗ, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ευστόχησε και αυτός με τη σειρά του σε σουτ τριών πόντων (42-42), ενώ ο Μπράουν αμέσως μετά έβαλε τον ΑΡΗ μπροστά με εντυπωσιακό κάρφωμα (42-44).

Όταν η εικόνα της αναμέτρησης ήταν στο 46-46, ο Τάκερ κέρδισε φάουλ, όμως, αστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε. 4΄πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, το σκορ βρισκόταν στο 50-46 και βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό, ο Τάκερ κάρφωσε εντυπωσιακά στο αντίπαλο καλάθι (50-48). Ενώ το σκορ βρισκόταν στο 52-50, ο Μπορόβνιακ κέρδισε φάουλ και ευστόχησε στη μία εκ των δύο βολών, μειώνοντας στον πόντο (52-51). Δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Μακαλάρνεϊ ήταν εύστοχος από τα 6.75, με αποτέλεσμα ο Ίκαρος να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα (55-52).

Ο ΑΡΗΣ έδειχνε να έχει ενέργεια και να μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη, όμως, έπρεπε στο τελευταίο δεκάλεπτο να μειώσει τα λάθη του, ώστε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο, στο οποίο μάλιστα οι παίκτες του ΑΡΗ, πραγματοποίησαν εντυπωσιακές φάσεις, αλλά έχασαν και φαινομενικά εύκολα καλάθια. Οι διαιτητικές αποφάσεις δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες, αφού οι διαιτητές καταλόγιζαν φάουλ υπέρ του Ικάρου με κάθε άγγιγμα των παικτών του ΑΡΗ. Στον αντίποδα, τα φάουλ υπέρ του ΑΡΗ δε δίνονταν με την ίδια ευκολία.

Στην «παράσταση» του τελευταίου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ επέδειξε καλύτερη άμυνα και ώθησε τον Ίκαρο σε λάθη. Ο Τάκερ με λέι απ διαμόρφωσε το 55-54, ενώ αμέσως μετά από την υπέροχη ασίστ του Σλούκα στον Μπορόβνιακ, ο τελευταίος πέρασε τον ΑΡΗ μπροστά με έναν πόντο (55-56).

Οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 59-56, όταν ο ΑΡΗΣ βγήκε στον αιφνιδιασμό με τον Μπράουν, αλλά ο τελευταίος με ένα αβίαστο λάθος έχασε την μπάλα. Ο Χρήστος Ταπούτος με δύο ελεύθερες βολές, έφερε και πάλι το ματς στο +1 (59-58). Ο Τόμπσον απάντησε (61-58), αλλά ο Σλούκας «τιμώρησε» τους αντιπάλους του με ένα δύσκολο καλάθι (61-60). Ο ίδιος παίκτης ήταν που με ακόμη ένα κρίσιμο σουτ, διαμόρφωσε το 61-62, 30’’ πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ενώ ο Σλούκας πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και σπρώχθηκε από τον αντίπαλο, οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα στον Ίκαρο,  γιατί θεώρησαν ότι είχε πατήσει απλά γραμμή, αντί να καταλογίσουν φάουλ και τότε ο Ντρούκερ κάλεσε τάιμ άουτ. Στα 7’’ που απέμειναν, ο Μακαλάρνεϊ ευτύχησε και πάλι να ευστοχήσει σε τρίποντο, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να περάσει μπροστά (64-62).

Στα τελευταία 4’’ , ο ΑΡΗΣ βγήκε στην επίθεση, το φάουλ πάνω στον Κώστα Σλούκα πάλι δεν καταλογίστηκε, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το κρίσιμο σουτ του ίδιου παίκτη δε βρήκε στόχο κι έτσι ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα με το τελικό 64-62.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα:

21-20, 38-34, 55-52, 64-62

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Χάρις 8, Αγαδάκος 2, Φαλέκας 2, Καράμπουλας, Πολυτάρχου 2, Τόμπσον 21, Καλαμπόκης 12, ΜακΆλαρνι 14 (4), Κερασοβίτης, Πετροδημόπουλος 2, Κατούφας, Κράσιτς 1

ΑΡΗΣ (Ντρούκερ): Μπράουν 10, Ντάνστον 8, Ταπούτος 9 (1), Τάκερ 8, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 4 (1), Χαραλαμπίδης 6, Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 11, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 6

Μαρία-Ελένη Κουλούρη www.arisfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!