Searching...
6:01 μ.μ.

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ο ΑΡΗΣ συνεχώς προοδεύει»

Ο Αργεντινός τεχνικός του ΑΡΗ, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τοποθετήθηκε από την αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (16/1, 17:15) και τις μεταγραφικές εξελίξεις στους κόλπους της ομάδας.

Αρχικά ο 56χρονος προπονητής σημείωσε:

«Αρκετοί από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην αίθουσα περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον να με ρωτήσουν για άλλα πράγματα κι όχι τόσο για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που εμένα ωστόσο με απασχολεί περισσότερο.

Έχουμε αρκετά πράγματα που μας ανησυχούν ειδικά με τους τραυματισμούς. Το καλό είναι ότι επανέρχεται ο Τσέζαρεκ αλλά ο Ρουίς δεν θα είναι στη διάθεση μας διότι λείπει με την με την εθνική του ομάδα. Θα είναι χρήσιμο να κερδίσουμε.

Η εβδομάδα ήταν μεγάλη για εμάς, κατορθώσαμε και δουλέψαμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ασχολούμαι με νούμερα και στατιστικές εάν η ομάδα θέλει να μπει στα playoffs θα πρέπει να ξεκινήσει με νίκη έναντι του Πανιωνίου την Κυριακή».

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες αλλαγές στο σύστημα που θα παρατάξει το σύνολό του, δήλωσε:

«Η ομάδα μου έχει συνηθίσει το 4-4-2 που ενίοτε μετατρέπεται σε 4-4-1-1. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε τους ποδοσφαιριστές που θα έχουμε στη διάθεσή μας και τον τρόπο που θα παρατάξουμε το σύνολο».

Αναφορικά με τον Κριστιάν Πορτίγια και εάν ο ίδιος θα τον χρησιμοποιήσει, απήντησε:

«Θα χρειαστεί καιρός για να προσαρμοστεί ο Πορτίγια. Έχει προπονηθεί μαζί μας δυο ή τρεις μέρες και ίσως να είναι στην αποστολή αλλά δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό».

Όσον αφορά τον Φρανθίσκο Χαβίτο και εάν τον υπολογίζει μετά και τις δηλώσεις του Ισπανού που προκάλεσαν αντιδράσεις στον κόσμο του ΑΡΗ, ο ίδιος επεσήμανε:

«Ο Χαβίτο και ο τρόπος που προπονείται δεν έχει αλλάξει. Αυτή τη στιγμή είναι στην ομάδα και όσο συνεχίζει να είναι επαγγελματίας και να τιμά το συμβόλαιο του, εγώ θα τιμώ τον ποδοσφαιριστή. Εάν στο μεσοδιάστημα δω αλλαγή συμπεριφοράς θα σκεφτώ εάν θα τον υπολογίσω. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει».

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρθηκε στο όνομα του Νέρι Καστίγιο που απασχολεί τον ΑΡΗ, τονίζοντας:

«Καταρχήν δεν έχει ανοίξει ο δρόμος για τον Νέρι Καστίγιο. Δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά από τον ΑΡΗ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προτάσεις που μελετάμε και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε προτεραιότητα.

Σκοπός μας είναι να μελετάμε κάθε κίνηση με γνώμονα το καλό της ομάδας. Βλέπω και ανησυχώ για τους παίκτες που δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους. Πρέπει να κοιτάξουμε πόσο μπορεί να προσφέρει κάποιος και να μελετάμε με τον καλύτερο τρόπο τι κινήσεις που πρόκειται να κάνουμε.

Πιστεύαμε ότι θα είχαμε κι άλλη προσθήκη αυτήν την εβδομάδα αλλά πέρα από τον Πορτίγια δεν καταφέραμε κάτι άλλο. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις αλλά καταλαβαίνετε ότι στον Τύπο θα υπάρχουν πάντοτε φημολογούμενες καταστάσεις. Εμείς έχουμε στοχεύσει σε κάποια συγκεκριμένα ονόματα και στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει».

Όσο για το πόσες  προσθήκες θεωρεί πως είναι καλό να γίνουν, πλην αυτής του Πορτίγια, ο Αργεντινός ανέφερε:

«Αρχικά είχαμε κάνει τον σχεδιασμό μας για τρεις ή τέσσερις  ποδοσφαιριστές. Αυτός ο αριθμός πιστεύω ότι θα ήταν καλό να ενισχύσουν την ομάδα».

Σχετικά με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Εντού, υπογράμμισε:

«Ναι, είναι μέσα στους στόχους και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει. Καταλαβαίνετε ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις προκύπτουν μεγάλες δυσκολίες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Το θέμα Εντού δεν έχει να κάνει με την ομάδα του ΑΡΗ, που κινήθηκε πολύ σωστά,  αλλά είναι η ομάδα του Εντού αυτή που καθυστέρει την έλευση του παίκτη.

Από εκεί και πέρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές και εάν τα πράγματα εξελιχτούν ίσως έρθουν  και οι δυο στην ομάδα. Διαφορετικά θα μιλάμε για έναν από τους δυο» και συμπλήρωσε ως εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε σκληρά ώστε να γίνουν οι μεταγραφές. Είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν.

Το σημαντικό είναι να γίνουν σωστές μεταγραφικές κινήσεις που να μπορούν να προσφέρουν. Το θέμα είναι ότι εξετάζουμε ποιοι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Είναι αυτοί που έχουν προβλήματα με τον σύλλογο τους. Επομένως πρέπει να δούμε για ποιον λόγο δεν αγωνίζονται».

Ερωτηθείς για την ανάδειξη του ΑΡΗ στην 60η θέση των 350 καλύτερων Συλλόγων του κόσμου και 1η ομάδα στην ελληνική κατάταξη για το 2010, σύμφωνα με την ετήσια ειδική βαθμολογία που ανακοινώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου, είχε να σχολιάσει:

«Αυτό γεμίζει περηφάνια όλον τον κόσμο της ομάδας και είμαι κι εγώ μέλος αυτή της οικογένειας. Το έχω συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές μου. Είναι σημαντικό σε καιρούς δύσκολους που αντιμετωπίζει η χώρα, εσύ να προοδεύεις.

Αυτό που μένει σε εμένα είναι ότι δυστυχώς η ομάδα λαμβάνει επιβράβευση από το Europaleague κάτι που δεν συμβαδίσει με την πορεία του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους ποδοσφαιριστές μου την φιλοδοξία. Με σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και φιλοδοξία έρχονται τα αποτελέσματα. Μας γεμίζει με μεγάλη απαίτηση για το που μπορεί να οδηγηθεί η ομάδα».

Κατερίνα Σωτηρίου www.arisfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!