Searching...
9:38 μ.μ.

Θεσσαλονίκη ώρα ... Καμπούλ !!

Ιανουαριος 2011, Θεσσαλονικη
   Μια απλη καθημερινη βολτα στην οδο Αγιου Δημητριου, μπορει να σε κανει να νοιωσεις πως βρισκεσαι σε ...
εμπολεμη ζωνη! Αυτοκινητα, μοτοσυκλέτες και αρκετες κλουβες της Αστυνομιας και των σωματων ...καταστολης (διαμαρτυριων), σε καθε γωνια του δρομου. Ενστολοι <<αστακοι>> οπλισμενοι σαν τις γελοιες καρικατουρες των καρτουν, με τα χερια σε πληρη ετοιμοτητα να ξεπερασουν και τον θρυλικο ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ στο τραβηγμα του οπλου η στο πεταγμα χειροβομβιδας (κροτου λαμψης, προς το παρον), η αν θελετε ενεργοποιωντας το ψεκαστηρι που τους εδωσε η <<ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ>>. ετσι για να δηλητηριαζουν οταν εχουν διαθεση τους γονεις τους που φωναζουν στους δρομους για ενα αξιοπρεπες, ανθρωπινο μεροκαμματο, η τα παιδια τους που παλευουν για το μελλον τους και τη ελπιδα που χανεται. Με σηκωμενους τους γιακαδες, κρυμμενα τα προσωπα (κρατικοι κουκουλοφοροι με ασυλια), γουρλωνουν τα ματια τους αν τους κοιταξεις προσπαθωντας να στειλουν το μηνυμα της εξουσιας: Προχωρακαι μη κοιτας, γρηγορα στη δουλεια σου παλιοπεριεργε που τολμας να μας κοιταξεις και στα ματια!! Αντε να μη σε συλλαβουμε και φας και το ξυλο της χρονιας σου!! Παλιοκαθηκι!
Ειναι γελοιοι, καραγκιοζηδες με δυστυχως πολυ λιγες εξαιρεσεις που φυσικα δεν αποτελουν και τον κανονα.
    Τουρκικο Προξενειο-Αγιου Δημητριου-Θεσσαλονικη.  Περισσοτερο για το αστυνομικο μεγαρο της Ισπανιας του Φρανκο μου μοιαζει, παρα για προξενειο της γειτονος. Το παρκινγκ μπροστα απο το προξενειο εχει καταληφθει εδω και μηνες απο σιχαμερες και τρισαθλια βρωμικες κλουβες των ΜΑΤ κι εχουν κανει μια νεα ασφαλιτικη κατασκηνωση, προφανως δημιουργωντας περισσοτερο το αισθημα της ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ και ΟΧΙ της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στους κατοικους αλλα και στους περαστικους. Στα προσωπα των ξενων επισκεπτων διακρινει κανεις ευκολα ενα τεραστιο ερωτηματικο και μια γκριματσα αποστροφης που δεν περναει απαρατηρητη. Μαλλον και οι Τουρκοι υπαλληλοι ξεκαρδιζονται στα γελια με το χαλι μας. Ματαδες που κοιταζουν προκλητικα και ξελιγωμενα οτιδηποτε ΟΜΟΡΦΟ περασει απο διπλα τους και πολυ εχθρικα σε οτι δεν τους αρεσει οπως πχ το διαφορετικο χρωμα καποιων περαστικων. Πιστολια, χειροβομβιδες, Κουκουλες, Ψεκαστηρια, Μποτες τυπου Ρομποκοπ, βλεπει κανεις ημερα και νυχτα να πανε και να ερχονται με τις μπουγατσες παραμασχαλα και το φραπε στο...στομα. Λιγα μετρα πιο κατω βρισκεται η καταληψη Νο2 απο καμια εικοσαρια αργοσχολους Ζηταδες που χασκογελουν συνεχως λεγοντας ανοστα αστεια, περιμενοντας απο το διπλανο σουβλατζιδικο να ερθουν τα ειδικα για την περιπτωση τους ιδιαιτερα σουβλακια. Τα σουβλακια της εξουσιας. Παραξενοι τυποι που καθημερινα συνωστιζονται-φυσικα χωρις αντικειμενο- στο ιδιο σημειο, χωρις να υπαρχει ο παραμικρος <<απειλητικος>> λογος αλλα και βεβαια δεν κοσμουν και το απορημενο πεζοδρομιο. Οσο για το υφακι τους? Αυτο το ξεχασα! Η παροιμια λεει:  Τον χωριατη αν τον κανεις αρχοντα, γινεται τυραννος.  Ακριβως αυτο! Ασε που οι περισσοτεροι μοιαζουν με μπουκαλακια σουρωτης, ειναι υπερβαροι και αντιαισθητικοι!  Σε αλλες χωρες θα τους ειχαν στειλει πρωτα στα κατεργα για μποντυ-θεραπυ και μετα χαβαλε-υπηρεσια.
   Ειναι για γελια αλλα και για κλαμματα. Εχω βαρεθει να αντικρυζω πρασινα ανθρωπακια (Ματαδες), ενστολους με ροπαλα, γκλομπς και οπλα, μασκοφορους ασφαλιτες στους δρομους, στις πλατειες, στην τηλεοραση, στις εφημεριδες, στο διαδικτυο, ΠΑΝΤΟΥ!! ΕΛΕΟΣ!!!Ουτε στην Νικαραγουα να ειμασταν!! Μας λειπουν μονο τα αρματα μαχης. Ε Βγαλτε τα κι αυτα να τελειωνουμε! Ετσι κι αλλιως εκει το πατε ... ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!!!!!




tromaktiko.blogspot

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!