Searching...
12:05 μ.μ.

Μικροένταση κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μικροένταση σημειώθηκε απόψε κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Γ' Σ.Σ. από ομάδα νεαρών, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Ινστιτούτο, όπου πραγματοποιείται διημερίδα με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα και ομιλήτρια την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίσουν... 

Χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, οι αστυνομικοί διέλυσαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια κινήθηκαν μέσω της οδού Αγγελάκη προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί πραγματοποίησαν πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 50 μετανάστες που βρίσκονται στο ΕΚΘ και ζητούν την νομιμοποίησή τους.

Δηλώσεις Α. Νταλάρα, για τους μετανάστες

Στο μεταξύ, η κ. Νταλάρα, προσερχόμενη στην εκδήλωση, σχολίασε τις εξελίξεις στο θέμα των μεταναστών - απεργών πείνας ως εξής:

«Η κρίση εκτονώθηκε στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της απόλυτης τήρησης του νόμου. Η κυβέρνηση, με σύνεση, δεν ανταποκρίθηκε σε κανέναν εκβιασμό και εξασφάλισε, με την συνεργασία των Πρυτανικών αρχών, την ασφαλή έξοδο αυτών των ανθρώπων, ανατρέποντας την κατάλυση, στην ουσία, του ασύλου».

Σύμφωνα με την κ. Νταλάρα, η κυβέρνηση εμμένει σταθερά σε αυτό που είχε δηλώσει από την αρχή και «δεν μπαίνει στη διαδικασία κανενός εκβιασμού».

Η υφυπουργός επανέλαβε ότι «ουδείς μετανάστης θα νομιμοποιηθεί ατομικά και δεν θα γίνουν μαζικές νομιμοποιήσεις» ενώ, αναφερόμενη στην απεργία πείνας μέσα σε χώρο του πανεπιστημίου, σημείωσε ότι «τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες κακό κάνουν στους μετανάστες, δημιουργώντας εστίες πόλωσης και μποϋκοτάροντας την ειρηνική τους διαμονή στην Ελλάδα».

Στέλνοντας, τέλος, ένα μήνυμα στους απεργούς πείνας, υπογράμμισε ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας, αλλά δεν είναι σεβαστός ο εκβιασμός.

«Δεν ζούμε σε χούντα, δεν ζούμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς. Απαιτείται διάλογος και συνεργασία στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος», κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!