Searching...
12:16 π.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Εδώ Λιλιπούπολη - Τα τραγούδια»


Το βιβλίο με τίτλο «Εδώ Λιλιπούπολη - Τα τραγούδια», παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στη Θεσσαλονίκη.
Για μια πάρα πολύ όμορφη έκδοση με «καλοτυπωμένες» και «λειτουργικές» παρτιτούρες και πάρα πολύ καλές «μεταγραφές» για πιάνο, έκανε λόγο ο γνωστός συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου, που είναι ένας από τους 4 συνθέτες του έργου.
Ο ομιλητής χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέροντα όλα τα εισαγωγικά κείμενα, που έχουν γράψει οι εμπνευστές της «Λιλιπούπολης», της πιο -όπως είπε- δημοφιλούς παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής. Η έκδοση περιέχει όλη τη μουσική της «Λιλιπούπολης», όπως επίσης και τους στίχους όλων των τραγουδιών.
«Η υπόθεση της ‘Λιλιπούπολης’ είναι για μένα μια συνεχής συγκίνηση από το 1977 έως σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου. Το θερμό κλίμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδειξε πως η μουσική της «Λιλιπούπολης» παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και διαχρονική έως σήμερα, πρόσθεσε.
Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς 25 μαθητές/τριες και 13 καθηγήτριές του τραγούδησαν και έπαιξαν στο πιάνο 16 από τα τραγούδια της «Λιλιπούπολης», από τις παρτιτούρες του βιβλίου.
«Το σημαντικό στην έκδοση αυτή είναι ότι πρόκειται για μεταγραφές των τραγουδιών της ‘Λιλιπούπολης’ για φωνές και πιάνο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η έχουσα την Οργανωτική και Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, καθηγήτρια Γεωργία Τέντα.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Άρτεμις Αντωνιάδου-Σαπρανίδου.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησε τους «εκκολαπτόμενους» μουσικούς, για την άψογη «ερμηνεία» τους.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιανός».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!