Searching...
12:25 μ.μ.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ιδανικό ξεκίνημα

Μετά από τις δύο εβδομάδες διακοπής του Πρωταθλήματος, ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και υποδέχθηκε την ομάδα της Καβάλας στο Κλεάνθης Βικελίδης, παίρνοντας τη νίκη με 1-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Superleague.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Χαβίτο κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καβάλας, το οποίο εκτέλεσε ο Νέτο. Η εκτέλεση του Βραζιλιάνου ήταν πανέμορφη, παρ’ όλα αυτά, ο Γκαλίνοβιτς κατάφερε να την μπλοκάρει  με δεύτερη προσπάθεια, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Η συνέχεια ήταν ευοίωνη για τον ΑΡΗ και για την εξέλιξη του ματς, καθώς το πρώτο γκολ του αγώνα ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό.

ΓΚΟΛ! Ο Κόκε έβγαλε την κάθετη πάσα στον Χαβίτο, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα, βρήκε υποδειγματικά τον Ρουίζ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό της εστίας του Γκαλίνοβιτς.

Στη συνέχεια, σε μία επίθεση της Καβάλας, ο Μάρκος Βελλίδης -που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του ΑΡΗ- έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα και έστειλε σε κόρνερ. Η στιγμή που σημάδεψε την αναμέτρηση, ήταν ο τραυματισμός του Σέρχιο Κόκε, όταν μετά από μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντουγκλάο στο 11’, ο τελευταίος χτύπησε τον Ισπανό στο πόδι, με αποτέλεσμα ο αρχηγός του ΑΡΗ να υποφέρει από τους πόνους και να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε ο Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις.

Επιπλέον, ο διαιτητής Παμπορίδης έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο της αναμέτρησης, καθώς ενώ οι παίκτες της Καβάλας έκαναν αλλεπάλληλα σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, δεν έβγαλε ούτε μία κίτρινη κάρτα στο πρώτο μέρος του αγώνα. Στο 23ο λεπτό, ο Καρντόσο έκανε σκληρό φάουλ πάνω στον Μενδρινό, αλλά ο Παμπορίδης δεν έδειξε καν φάουλ. Ο Δρόσος έκανε ένα, επίσης, σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σάκη Πρίττα κι ενώ ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα. Σκληρό φάουλ έγινε και πάνω στον Ρουίζ. Για άλλη μία φορά, όμως, ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων δεν τιμωρήθηκε.

Στο 36’ ο Νέτο έβγαλε τη σέντρα, ο Ρουίζ  έπιασε ιδανικά την κεφαλιά, όμως, ο τερματοφύλακας της Καβάλας έσωσε και πάλι την εστία του, διώχνοντας σε κόρνερ.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για τον ΑΡΗ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από εξαιρετική πάσα του Χαβίτο για τον Μενδρινό. Ο τελευταίος, όμως, έκανε ένα αδύναμο σουτ που κατέληξε άουτ. Ούτε ο Ρουίζ που βρέθηκε κοντά στη φάση, πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη και στο 50’ ο Βελλίδης με ωραία ενέργεια έδιωξε σε κόρνερ, μετά από σουτ του Καρντόσο.

Ακόμη μία καλή ευκαιρία για τον ΑΡΗ στο 62ο λεπτό, με το Νέτο που έκανε την σέντρα από  δεξιά, ο Ρουίς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε. Στο 83’, το φάουλ που εκτέλεσε ο Μίσελ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, δεν προσέφερε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, χρόνο συμμετοχής πήρε ο νεαρός Κατίδης, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Τσεζνάουσκις.

Η αναμέτρηση έληξε με τον ΑΡΗ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 1-0 επί της Καβάλας, στο πρώτο ματς του 2011, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ιδανικό ξεκίνημα για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Βελλίδης, Νέτο, Οριόλ, Κόκε (16’ Τσεζνάουσκις, 92’Κατίδης), Ρουίς, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (83’ Καζναφέρης), Χαβίτο Λαζαρίδης, Πρίττας

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (76’ Γιάννου), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκοβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Βουκσίσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος ( 30’ Νταρσεβίλ, 45’ Ελευθεριάδης), Ογκμπέτσε
  www.arisfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!