Searching...
7:59 μ.μ.

Καταλήψεις σε λεωφορεία από τους “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου, πραγματοποιούν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, μέλη της Κίνησης Πολιτών “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί ο ΟΑΣΘ από την 1η Φεβρουαρίου. Αύριο θα καταλάβουν συμβολικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, προτρέποντας τους πολίτες να μην πληρώσουν εισιτήριο. Ανάλογη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα κατά των αυξήσεων.
Τα μέλη της Κίνησης θα κλιμακώσουν την κινητοποίησή τους αύριο, Σάββατο, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Σκοπεύουν να… καταλάβουν περί τα 30 με 40 αστικά λεωφορεία διαφόρων γραμμών, προτρέποντας τους πολίτες να μην πληρώσουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριό τους. Οι “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” θα δώσουν ραντεβού στις 11.30 αύριο το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί θα αποφασίσουν ποια λεωφορεία θα καταλάβουν. Ανάλογη κατάληψη θα κάνουν και την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, ενώ το άλλο Σάββατο 29 Ιανουαρίου οργανώνουν μεγάλη κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
Στο μεταξύ, τις αυξήσεις του ΟΑΣΘ καταγγέλλει για μία ακόμα φορά η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας παράλογη την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, που πραγματοποιείται, όπως αναφέρουν, σε μία περίοδο κατά την οποία οι περικοπές ωρών και ημερών εργασίας, καθώς και μισθών, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και τα νοικοκυριά οδηγούνται σε αδιέξοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!