Searching...
9:11 π.μ.

Ποικιλία!!!



Ποικιλία παραστάσεων απο θεατρικές ομάδες στη Θεσσαλονίκη
Τέσσερις νέες παραστάσεις από ομάδες και σχήματα της πόλης που έχουν συχνή παρουσία στη θεατρική ζωή της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατρόφιλοι το επόμενο τριήμερο.
*Το γνωστό θεατρικό σχήμα “Παράθλαση”, γιορτάζοντας φέτος τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου δραματικής τέχνης του, παρουσιάζει από απόψε μέχρι τις 20 Μαρτίου στο στούντιο Παράθλαση (Κασσάνδρου 132) το έργο “Η κραυγή”. Πρόκειται για μια “απρόβλεπτη και ανατρεπτική” κωμωδία, όπως τη χαρακτηρίζουν τα μέλη της ομάδας, η οποία γράφτηκε από τους σπουδαστές του τρίτου έτους του εργαστηρίου στο πλαίσιο των μαθημάτων τους με τους Γιώργο Γκασνάκη και Κώστα Ταρπατζή. Η σκηνοθεσία είναι των δύο προαναφερόμενων δασκάλων, ενώ παίζουν οι Αγγελική Βρέττα, Γιώτα Δανιηλίδου, Ανδρομάχη Δεσιοπούλου, Τζένη Κοτοπούλου, Φωτεινή Κουρνέτα, Εύη Κουταλιανού, Όλγα Κουτσώνου, Στεφανία Κουφοπούλου, Αγγελική Κρουσταλούδη, Μερόπη Κυριαζή, Νανά Κύρου κ.ά. Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 το βράδυ.
*Στις 9.15 μ.μ. κάνει πρεμιέρα η πρώτη νέα παραγωγή για το 2011 του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης με το έργο “Ένα άλλο παράθυρο”. Με την παράσταση αυτή η ομάδα συστήνει στο κοινό την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα Δώρα Κουγιουμτζή. Στο έργο τρία νέα παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, κινούνται μεταξύ μιας κοιτίδας ουσιαστικών σχέσεων μέσα σε ένα σπίτι - πατρική κληρονομιά, ενώ παράλληλα εκτός αυτού επικρατεί ένα περιβάλλον φτώχειας, ανεργίας, βίας και αγριότητας. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Μπαρμπατσάλου και παίζουν οι Ιωάννα Λαμνή, Έλενα Μιχαηλίδου και Νικόλας Νικητάκης. Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (Γ. Κωνσταντινίδη & Μάντεως Τειρεσία, περιοχή Φάληρο).
*Κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου το θέατρο Ταξίδι Ονείρου παρουσιάζει την κωμωδία των Τσιφόρου - Βασιλειάδη “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” στον χώρο του (Στεφάνου Τάττη 3). Πρόκειται για τη γνωστή κωμωδία, στην οποία ο ήρωας, πριν παντρευτεί την επί χρόνια αρραβωνιαστικιά του, πρέπει οπωσδήποτε να αποκαταστήσει τη γεροντοκόρη και άσχημη αδελφή του. Τότε παραδόξως θα εμφανιστούν πολλοί γαμπροί από εκεί που δεν το περιμένει. Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Ηλιάδη, ενώ παίζουν οι Μαρία Βούκα, Έφη Νικολούδη, Μαίρη Μυλωνά, Νίκος Λαζαρίδης, Νίκος Βαλσαμάκης, Χριστίνα Λιθοξοΐδου, Χρήστος Τσαλκιτζής.
*Μετά την παρουσίαση των “Ικέτιδων” του Αισχύλου τον περασμένο Δεκέμβριο στο θέατρο Σοφούλη η ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει για τρεις παραστάσεις (17-18-19/1) τη δεύτερη εκδοχή του έργου αυτού, με τίτλο “Ικέτιδες του Αισχύλου, β’ εκδοχή: Μαύρο και λευκό” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τρεις ηθοποιοί συνοδευόμενοι από έναν μουσικό επωμίζονται όλους τους ρόλους και τους πολυπληθείς χορούς των “Ικέτιδων”, σε μια παράσταση που επιχειρεί να αναδείξει τα νοήματα του αρχαίου κειμένου και ταυτόχρονα να καινοτομήσει ως προς τη σκηνική απόδοση της τραγωδίας. Η μετάφραση είναι της Ελένης Μερκενίδου και η σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη. Παίζουν οι Έφη Δρόσου, Νικόλας Νικητάκης και Νίκος Ράμμος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!