Searching...
10:02 π.μ.

Πανικός από πυρκαγιά σε δημοτικό γυμναστήριο

Στο πολυώροφο δημοτικό γυμναστήριο είχε ξεσπάσει λίγο νωρίτερα πυρκαγιά στο τμήμα της σάουνας. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί από τον δεύτερο όροφο, όπου βρισκόταν η εστία της πυρκαγιάς, ανέβηκαν στους πάνω ορόφους, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Την ώρα εκείνη στον τελευταίο όροφο του γυμναστήριου, όπου βρίσκονται τα μηχανήματα, γυμνάζονταν περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένα άτομα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Όσο περνούσε η ώρα οι καπνοί πύκνωναν και οι δημότες εγκλωβίστηκαν, καθώς δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το κτίριο επειδή η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη. Πανικόβλητοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από τους καπνούς τοποθετώντας βρεγμένες πετσέτες στα πρόσωπά τους και βγήκαν στα μπαλκόνια καλώντας σε βοήθεια.

Άμεση επέμβαση
Η λύτρωση ήρθε σε λίγα λεπτά από τους άνδρες της πυροσβεστικής που έφθασαν επιτόπου. “Η πόρτα κινδύνου ήταν κλειδωμένη και χρειάστηκε να την ανοίξουμε. Στη συνέχεια δώσαμε στο κάθε άτομο από μία βρεγμένη πετσέτα και έναν-έναν τους κατεβάσαμε από το εξωτερικό κλιμακοστάσιο”, δήλωσε στέλεχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων έγινε υπό την επίβλεψη των ανδρών της πυροσβεστικής σε ολόκληρη τη διαδρομή, ώστε να αποφευχθεί ο πανικός που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.
“Ευτυχώς που ήταν άμεση η επέμβαση των πυροσβεστών και δεν υπήρξαν θύματα”, ανέφερε η κ. Αριστούλα Σιαφάκα και πρόσθεσε πως αδυνατούσε να πιστέψει ότι οι υπεύθυνοι του γυμναστηρίου δεν είχαν φροντίσει να ανοίξουν την έξοδο κινδύνου κατά την ώρα λειτουργίας του κτιρίου.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί στον δεύτερο όροφο, όπου υπάρχουν οι σάουνες του γυμναστηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά εκδηλώθηκε όταν κάποιος πολίτης ξέχασε την πετσέτα του, η οποία έφραξε το σημείο του αγωγού που βγάζει τον ατμό. Η φωτιά πήρε διαστάσεις και οι πυκνοί μαύροι καπνοί είχαν ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι πολίτες και οι υπάλληλοι που βρίσκονταν στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο του κτιρίου.
Το έργο της κατάσβεσης ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες και σε αυτό συμμετείχαν δεκαέξι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Το γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και να είναι ασφαλές για τους πολίτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!