Searching...
7:27 μ.μ.

Κώστας Χαραλαμπίδης : «Αισιοδοξώ για τη συνέχεια»

Ο 34χρονος γκαρντ του ΑΡΗ, Κώστας Χαραλαμπίδης, φιλοξενήθηκε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Μ΄ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση με το Μαρούσι (5/1, 17:00) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Αρχικά ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής σημείωσε για τη χρονιά που έφυγε:

«Γενικότερα δεν συνηθίζω να κάνω ταμείο στο τέλος κάθε χρόνου, αλλά ήταν μια καλή χρονιά. Το γεγονός ότι δεν είχα τραυματισμούς ήταν επιτυχία γιατί αυτό μετράει στον πρωταθλητισμό» και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν έκανα σωστή προετοιμασία και ήταν φυσικό να μου κοστίσει αλλά όσο περνά ο χρόνος μπορώ να πω ότι ανταπεξέρχομαι σε ότι μου ζητά ο προπονητής. Εύχομαι το 2011 να ανταπεξέλθουμε ομαδικά και να πορευτούμε με επιτυχίες».

Για την 10η αγωνιστική υποχρέωση του ΑΡΗ με το Μαρούσι την προσεχή Πέμπτη (5/1, 17:00),  είπε:

«Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και δύσκολο. Ο στόχος μας είναι η τρίτη θέση και η κατάκτησή της θα είναι δύσκολη. Κάναμε ήττες εκτός προγράμματος και θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτό ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας ούτε στιγμή να χαλαρώσουμε ούτε θα δώσουμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορούν  να κερδίσουν. Έτσι θα πρέπει να δουλεύουμε σε κάθε παιχνίδι ώστε τον Μάιο να είμαστε εκεί που θέλουμε.

Είναι ακόμη πολύ σημαντικό να μειώσουμε τα κενά διαστήματα που παρουσιάζουμε στα παιχνίδια που δίνουμε. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε λίγο πιο κάτω από αυτά που έχουμε θέσει ως στόχους και μιλώ γενικότερα για την αγωνιστική μας παρουσία.

Η προσπάθεια που βλέπω όμως από  τους συμπαίκτες μου με κάνει να αισιοδοξώ για τη συνέχεια» είπε για να συμπληρώσει ως εξής:

«Όσοι απαρτίζουν αγωνιστικά τον ΑΡΗ είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και δεν δημιουργούν προβλήματα. Αυτό αποτελούσε βάση  στον αρχικό σχεδιασμό της ΚΑΕ .Στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Αυτό που μπορούμε να σταθμίσουμε είναι η διάθεσή μας για παιχνίδι.

Την προηγούμενη χρονιά στενοχωρήσαμε τον κόσμο με την επίδοση μας και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να τον πείσουμε να έρθει στο γήπεδο και να μας ενισχύσει.

Υπάρχουν ομάδες που χτισθήκανε στο τέλος της προετοιμασίας και στο “πόδι” . Αυτό όμως δεν σε κάνει να εφησυχάζεις σε κανένα σημείο. Είναι λεπτές οι ισορροπίες στο Πρωτάθλημα.

Το Μαρούσι παρουσιάζει σοβαρό και αξιόλογο σύνολο και θα έχουμε δύσκολο έργο την Τετάρτη. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί έλληνες παίκτες στην ομάδα αλλά και το ότι όλοι οι συμπαίκτες μου γνωρίζουν την πραγματικότητα του ελληνικού Πρωταθλήματος και σε ποιον Σύλλογο αγωνίζονται, είναι σημαντικό για εμένα».

Για την πορεία του ΑΡΗ στο Eurocup, ο ίδιος σχολίασε:

«Είναι σίγουρα πιο εφάμιλλος με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε εμείς σαν ομάδα και αυτό μας έχει βοηθήσει να προκριθούμε ως πρώτοι στον όμιλο μας. Θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο θα είμαστε το ίδιο καλοί. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε καλά.

Είναι στόχος και φιλοδοξία μας. Έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε και νομίζω ότι όταν ηρθει η 18η ημέρα του μήνα για το πρώτο παιχνίδι θα είμαστε έτοιμοι».

Όσον αφορά στη μεγάλη δοκιμασία που ταλανίζει το άθλημα του μπάσκετ γενικότερα, επεσήμανε:

«Είναι πολύ δύσκολη κουβέντα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι  και  η αλήθεια είναι πως το άθλημα δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια. Με την οικονομική συγκυρία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση. Υπάρχει κρίση αξιών και δομών. Μια καλή βάση για να αναδιοργανωθούμε είναι να αλλάξουν κάποιες δομές αλλά και οι φορείς να δουν πιο ψύχραιμα την κατάσταση».

Σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο ΠΣΑΚ προσφάτως στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ με σκοπό να την επιβραβεύσει για την συνέπειά της στα μέλη της, ο Κώστας Χαραλαμπίδης δήλωσε:

«Έχω διατελέσει ταμίας στον ΠΣΑΚ και γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί.  Υπήρχαν ομάδες που όφειλαν χρήματα και ακριβώς για αυτόν τον λόγο επιβραβεύουμε όσους λειτουργούν όπως πρέπει. Έτσι έπραξε με επιστολή και στην περίπτωση του ΑΡΗ ο ΠΣΑΚ» για να ολοκληρώσει με ευχές για το 2011:

«Δεν εύχομαι πολλά για εμένα , μου αρέσει να είμαι ολιγαρκής. Περιμένω τον δεύτερο γιο μου σε λίγες ημέρες και μου φτάνει αυτό. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο μια καλή και γεμάτη χρονιά με πολλές επιτυχίες για τον Σύλλογο».

Κατερίνα Σωτηρίου,www.arisfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!