Searching...
10:22 μ.μ.

Το κομβόι και η άλωση της Μαδρίτης!

«Είναι Αρειανοί και το έχουν καμάρι», τραγουδούν κατά την είσοδο της ομάδας οι οπαδοί στο «Βικελίδης». Καμάρι και για τις χαρές που χάρισε το 2010 αλλά και για τις λύπες.

Η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος την περσινή σεζόν και η ιστορική πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ είναι σημεία αναφοράς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης για το 2010. Όσο για την απώλεια του περσινού κυπέλλου και τον αποκλεισμό από το φετινό θεσμό από τα Τρίκαλα, είναι κάτι που όλοι θέλουν να βγάλουν από τη μνήμη τους. Αυτό που εύχονται είναι οι χαρές να είναι πολλές περισσότερες από τις στενοχώριες.

ΤΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟ 2010: Είκοσι πέντε χιλιάδες Αρειανοί είχαν μαζευτεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το παγωμένο βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου για να δουν την ομάδα τους να γράφει ιστορία. Και οι παίκτες δεν τους χάλασαν το χατίρι... Η νίκη επί της Ρόζενμποργκ ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Πολωνία απέναντι στη Γιαγκελόνια, συνεχίστηκε στην Αυστρία κόντρα στην Αούστρια και στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα έφερε τους Θεσσαλονικείς σε έναν όμιλο... φωτιά. Η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, η σούπερ φορμαρισμένη Μπάγερ Λεβερκούζεν και η πάντα αξιόλογη Ρόζενμποργκ ήταν οι αντίπαλοί του. Ο Άρης κατάφερε να συγκεντρώσει δέκα βαθμούς και να «πετάξει» έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ισπανική ομάδα. Η νίκη του μάλιστα στην Ισπανία με τη συμπαράσταση 4.000 οπαδών του, που έστησαν πάρτι στις κερκίδες του «Βιθέντε Καλντερόν», ανάγκασε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί στη μεγαλειώδη νίκη του... Και το ταξίδι συνεχίζεται... στο Μάντσεστερ.


ΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ 2010: Μία κούπα... Η κούπα του Κυπέλλου, λες και κάποιος έχει καταραστεί αυτήν την ομάδα, δεν μπορεί να καταλήξει σε κίτρινα χέρια...
Το ημερολόγιο έγραφε 24 Απριλίου 2010 και 25000 φίλοι των Κιτρίνων με… κομβόι από τον Λευκό Πύργο έφτασαν στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ύστερα από ένα καλό πρώτο μέρος, ξέχασε να εμφανιστεί στο δεύτερο ημίχρονο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε από τον Παναθηναϊκό με ένα γκολ του Λέτο στο 63ο λεπτό. Σαράντα χρόνια χωρίς τίτλο παραμένει η ομάδα της Θεσσαλονίκης και δυστυχώς το αρνητικό σερί θα συνεχιστεί για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο, αφού φέτος οι Κίτρινοι έμειναν εκτός Κυπέλλου, μετά την ήττα-σοκ στα Τρίκαλα, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΟΙΟΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ 2010: Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Αϊ-Βασίλης επισκέφτηκε τον Άρη... Και στο σάκο του είχε τον Νίκο Λαζαρίδη. Ήταν 11 Ιουνίου όταν η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε τη μεταγραφή του. Πολλοί βιάστηκαν να περιγελάσουν τη διοίκηση με την επιλογή της, όμως ο 31 ετών αμυντικός τούς βάζει όλους στη θέση τους με τις εμφανίσεις του. Στην άμυνα δεν χάνει με τίποτα τη θέση του στην 11άδα και δεν είναι και λίγες οι φορές που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και στην επίθεση. Μαγική θεωρείται η εμφάνισή του κόντρα στην Ατλέτικο στην Ισπανία, όπου κέρδισε ένα πέναλτι και σημείωσε το γκολ της νίκης στο 81ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για τον Άρη... Οι εμφανίσεις του μάλιστα, όπως ακούγεται, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος.

ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ 2010: Τον αντικαταστάτη του Χαβιέ Κάμπορα ακόμη τον ψάχνουν... Ο Αργεντινός επιθετικός αποχαιρέτισε το καλοκαίρι τη Θεσσαλονίκη και αναχώρησε για άλλες πολιτείες. Η διοίκηση του Άρη ακόμη προσπαθεί να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη ο οποίος θα κάνει τους φιλάθλους να ξεχάσουν το πολύ αγαπητό «κουτάβι», όπως ήταν το προσωνύμιό του. Καλός ο Ρουίζ, καλός και ο Τσέζαρεκ, αλλά το πρόβλημα με την τελική προσπάθεια και το γκολ παραμένει. Ο Φαμπιάνο Λίμα ήλθε, είδε και απήλθε... και ο Κούπερ ελπίζει ότι τον επιθετικό που δεν του έφερε το 2010 θα τον φέρει το νέο έτος...

ΠΟΙΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ 2010: Μαντίλι στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη κούνησε ο Τόνι Κάλβο λίγες μέρες πριν δύσει το 2010. Ο Ισπανός παίκτης ήρθε στην ομάδα το 2007 ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ισπανίας, προερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Τις πρώτες σεζόν με την κίτρινη φανέλα έκανε πολλούς να πίνουν νερό στο όνομά του, όμως τα... τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, σε συνδυασμό με την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε εντός του αγωνιστικού χώρου, ανάγκασαν τον Κούπερ να του δείξει την πόρτα της εξόδου από την ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές είχε δώσει άφεση... αμαρτιών στον παίκτη. Ο 23χρονος επιθετικός αποχαιρέτισε τον Άρη και την Ελλάδα και θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν δανεικός στην ιταλική Πάρμα.


5) Η δύναμη της Λέσχης

Πάνω από 7.000 μέλη μετράει πλέον η Λέσχη Φίλων Άρη. Από το 2004, όταν έκανε τα πρώτα δειλά βήματα η Λέσχη, ως και σήμερα δεν είναι λίγες φορές που έχει σώσει με τις παρεμβάσεις της την ΠΑΕ. Τρανό παράδειγμα λίγο καιρό πριν, όταν με το δώρο της στον προπονητή της ομάδας Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τα γενέθλιά του, έκλεισε τα στόματα σε όλους όσοι «τολμούσαν» να κάνουν σκέψεις και να ψελλίσουν λόγια περί αποχώρησης του Αργεντινού τεχνικού από τον πάγκο της ομάδας. Ο Άρης στα χέρια του λαού και επόμενος στόχος τα 10.000 μέλη.


4) Αφεντικό και στην Τούμπα

Οι νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο είναι πάντα σημείο αναφοράς για τους οπαδούς όλων των ομάδων και φυσικά και για τους οπαδούς του Άρη. Οι Κίτρινοι μέσα στο 2010 γεύτηκαν δύο φορές αυτή τη χαρά...
Η πρώτη νίκη αυτή στις 14 Μαρτίου με δύο γκολ του Κάμπορα άφησε εκτός διεκδίκησης του τίτλου τον Δικέφαλο. Η δεύτερη στις 3 Οκτωβρίου επιτεύχθηκε μέσα στην Τούμπα με γκολ του Χαβίτο. Ο Άρης κατάφερε να αποδράσει νικητής από την έδρα του ΠΑΟΚ 12 χρόνια μετά το 4-1 της σεζόν 1998-99, τότε που είχε λάμψει το άστρο του Άγγελου Χαριστέα.

3) Πάνω από τον Ολυμπιακό!

Το 2010 θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των οπαδών του Άρη γα έναν ακόμη λόγο. Η ομάδα κατάφερε έπειτα από πολλά χρόνια να τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς στους αγώνες των πλέι οφ κατάφεραν να προσπεράσουν στην ειδική βαθμολογία την ομάδα του Πειραιά κατακτώντας την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στην πέμπτη θέση.

2) Το κίτρινο ποτάμι προς το ΟΑΚΑ

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Απριλίου 2010, όταν 25.000 πιστοί οπαδοί του Άρη κατέκλυσαν την Αθήνα με την ελπίδα ότι η ομάδα θα επέστρεφε από τον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον τίτλο. Το τελικό σφύριγμα της λήξης μπορεί να μην έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στους οπαδούς του Άρη, όμως αν ρωτήσεις σήμερα τον κάθε ένα ξεχωριστά, ένα πράγμα θα σου απαντήσει: «Ήμουν και εγώ στη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα». Την πίκρα της απώλειας του τίτλου οι Αρειανοί την ξέχασαν, τη γλύκα από την κίτρινη πλευρά του ΟΑΚΑ δεν θα την ξεχάσουν ποτέ...

1) Βασιλιάς της Ευρώπης

Δύο νίκες κόντρα στην υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ένα έπος... Πόσω μάλλον όταν η μία εκ των δύο συνέβη μέσα στη Ισπανία, εκεί όπου κανένας άλλος ελληνικός σύλλογος δεν έχει κατάφερε να αποδράσει με νίκη. Οι δύο νίκες κόντρα στους κατόχους του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ έδωσαν την πρόκριση στον Άρη για τους «32» της διοργάνωσης και έστειλαν την κάτοχο του τίτλου Ατλέτικο στην τροπαιοθήκη του «Βιθέντε Καλντερόν» να ξεσκονίσει την κούπα και να τη στείλει στο Δουβλίνο προκειμένου να βρει νέο κάτοχο... Ο Άρης συνεχίζει και η Σίτι τον περιμένει... Λέτε;

πηγη:nea-online.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!