Searching...
11:08 μ.μ.

Ζημιά 7,3 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από σκάνδαλα στην Υγεία

Ογδόντα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ενώ 24 διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία, που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ. Σε επιστολή που απεστάλη στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοικήσης, Μιχάλης Σαμπατακάκης επισημαίνει επίσης ότι σε αυτές τις υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και Νοσοκομείων, που διαβιβάσθηκαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Μετά τους ελέγχους εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων οι παρακάτω παραβάσεις:
•    Στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Δημόσιο υπέστη ζημιά 974.676,17 ευρώ ύστερα από παραβάσεις σε διαγωνισμούς αναλώσιμων υλικών χειρουργείου, υγειονομικού υλικού κ.α. Το πόρισμα του Σώματος διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
•    Στο ίδιο νοσοκομείο εντοπίστηκε ακόμη μια υπόθεση, που αφορούσε προμήθεια φαρυγγικών αεραγωγών για τα έτη 2005 - 2006 ποσού 16.938 ευρώ.
•    Στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», στη Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική, ο έλεγχος των επιθεωρητών αφορούσε στην τήρηση διαχειριστικών διαδικασιών υλοποίησης των συμβάσεων ορθοπεδικού υλικού. Η ζημιά ως σήμερα ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ (βρίσκεται σε εξέλιξη για ανάδειξη μεγαλύτερης οικονομικής ζημιάς). Η υπόθεση εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μιχάλης Σαμπατακάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη σύσκεψη των διοικητών νοσοκομείων αναφέρθηκε επίσης σε υπόθεση διοικητή στον οποίο απέστειλε πόρισμα που αφορούσε το νοσοκομείο του. Η ζημιά από την υπόθεση αυτή ανερχόταν περίπου στο 1 εκατ. ευρώ. Ο εν λόγω διοικητής επί πέντε μήνες δεν έλαβε κανένα μέτρο και οι επιθεωρητές της Υγείας επανήλθαν με νέο έλεγχο, ο οποίος αυτή τη φορά κόστισε στο νοσοκομείο 2,5 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!