Searching...
7:32 μ.μ.

Ξαναβρήκε τη φωνή της έπειτα από 11 χρόνια

Πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα, την Μπρέντα Τζένσεν, από τις ΗΠΑ η οποία επανέκτησε τη φωνή της έπειτα από μια καινοτόμα χειρουργική επέμβαση.


Η πολύωρη μεταμόσχευση λάρυγγος, έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Ντέιβις του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια και χθες έπειτα από αποκατάσταση εβδομάδων, μπόρεσε να αρθρώσει τις πρώτες τις λέξεις. "Καλημέρα, θέλω να πάω στο σπίτι μου" ήταν οι πρώτες κουβέντες που κατάφερε να πει.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχημένη επέμβαση τέτοιου είδους. Η μοναδική άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση, ήταν στην Κλινική Κλίβελαντ, του Οχάιο, το 1998.
Οι γιατροί είπαν ότι η Γιένσεν ήταν ιδανική αλλά και σπάνια περίπτωση για μεταμόσχευση λάρυγγος ή φωνητικών χορδών, γιατί είχε ήδη λάβει μοσχεύματα νεφρού και παγκρέατος το 2006 και δεχόταν φαρμακευτικό σχήμα, που αποτρέπει την αποβολή τους από τον οργανισμό.
Τώρα μπορεί να μιλά όλο και περισσότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
"Πρόκειται για θαύμα" λέει η ίδια η οποία βρίσκεται σε ένα μακρύ δρόμο αποθεραπείας προκειμένου να μάθει να τρώει και να καταπίνει και πάλι με ευκολία.
"Πιθανότατα δεν θα μπορέσω να τραγουδήσω ποτέ, αλλά ανυπομονώ να αρχίσω να τρώω, να πίνω και κολυμπάω ξανά" δήλωσε φανερά συγκινημένη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!