Searching...
6:47 μ.μ.

Ακόμα σηκωμένη η...τρίχα μας!

Θα τα γράψω όλα!Απο όλους!Δέ θα αφήσω τίποτα!Επιτέλους το έπος της περούτζια είναι πλέον η αρχή της ιστορίας και όχι το μόνο που θα θυμόμαστε απο την ευρωπαική πορεία της μεγαλύτερης ομάδας της Μακεδονίας και όλου του κόσμου για τη καρδιά μας!Απίστευτα συναισθήματα,αν και έχω την εντύπωση πως ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί τι πραγματικά εχουμε καταφέρει,λαός,ομάδα,διοίκηση και προπονητικό team,όλοι μαζί!Γιατί αυτά μάγκες,μ ό ν ο όλοι μαζι μπορούμε να τα καταφέρουμε!Να μιλάει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ευρώπη για εμάς!Να αφήνεις εκτός τη κάτοχο του τροπαίου,τη πρωταθλήτρια Νορβηγίας και να ξεφτυλίζεις ποδοσφαιρικά μία απο τις μεγαλύτερες ομάδες της Γερμανίας,τι να λέμε...τρέλα,παράνοια...ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ!Και μη ξεχνιόμαστε...υπάρχει και συνέχεια!Έχουμε να διδάξουμε οπαδική παιδεία και τρέλα στους κοκκινομαγουλάκηδες του μεγάλου νησιού!Στη μεγαλη ομάδα του Μάντσεστερ(οι έχων συμπάθεια στη man.united να με συγχωρέσουν!!!)με τα πολλά εκκατομύρια,κάτι που είχαν όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε και προσκύνησαν!Δέ παίζουν μπάλα κύριοι ούτε τα ευρώ,ούτε τα ονόματα!Όλα μέσα στο χορτάρι φαίνονται(άσχετα που στην Ελλαδίτσα δε μας αφήνουν να το ευχαριστηθούμε)Γιαυτό και βασιλιάς των αθλημάτων ειναι το ποδόσφαιρο!Πάμε για τη συνέχεια κι όπου φτάσουμε,ποτέ δε ξέρεις....αρης είμαστε!

Ευχαριστώ και τον Θεό!

Στους 32 του EuropaLeague πέρασε ο ΑΡΗΣ, επικρατώντας της Ρόζενμποργκ με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του EuropaLeague.

Το Κλεάνθης Βικελίδης πήρε «φωτιά» από νωρίς από τους χιλιάδες οπαδούς του ΑΡΗ που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στο γήπεδο, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα της καρδιάς τους, ώστε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση των 32 του EuropaLeague.

Με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο δημιουργήθηκε ένα μοναδικό θέαμα από τους φίλους της ομάδας, με κορεό στη Θύρα 3 και τόνους από χαρτάκια που πετάχτηκαν από όλες τις Θύρες του γηπέδου. Το θέαμα ήταν ασύλληπτο, αποδεικνύοντας ότι ο ΑΡΗΣ δε θα αγωνίζεται ποτέ χωρίς τον κόσμο του, ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Αγωνιστικά, στο πρώτο μέρος του αγώνα, ο ΑΡΗΣ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλούσε συνεχώς την εστία της Ρόζενμποργκ. Ήταν καλύτερος από τη φιλοξενούμενη ομάδα και έμενε μόνο το γκολ για επισφραγίσει αυτήν την εμφάνιση και να πάρει την πρόκριση.

Στο 4ο λεπτό ο Χένρικσεν έκανε ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως μπλόκαρε χωρίς καμία δυσκολία ο Μιχάλης Σηφάκης. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 8ο λεπτό, ο ΑΡΗΣ βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Χαβίτο από δεξιά, όμως, η πάσα του δε βρήκε το σωστό αποδέκτη, με αποτέλεσμα η επίθεση αυτή να πάει χαμένη. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κόκε δέχθηκε συρτά την μπάλα μέσα στην περιοχή των Νορβηγών, η οποία όμως ήταν αδύναμη και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Μεγάλη ευκαιρία ήρθε για το σύνολο του Έκτορ Κούπερ στο 12’, όταν ο Τόχα έκανε το σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρόζενμποργκ απέκρουσε. Ο Χαβίτο, εν συνεχεία, έφτασε κοντά στο να παραβιάσει την εστία του Όρλουντ με το πολύ ωραίο σουτ του, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Όρλουντ και πάλι έσωσε την εστία της ομάδας του στο 22ο λεπτό του αγώνα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσελ, το οποίο κέρδισε 8 μέτρα έξω από την περιοχή ο Κόκε. Ο Ντένιελ Τσέζαρεκ ανετράπη μέσα στην περιοχή των Νορβηγών, υπήρχε επαφή, όμως, ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ.
Εντυπωσιακή απόκρουση από τον Σηφάκη στο 40’ μετά από σουτ της Ρόζενμποργκ, η οποία κέρδισε το κόρνερ, αλλά δεν απείλησε την εστία του ΑΡΗ.

ΓΚΟΛ! Το πλήρωμα του χρόνου για τον ΑΡΗ ήρθε όταν στο 44ο λεπτό ο Κόκε έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού παίρνοντας ύψος, ο τερματοφύλακας των Νορβηγών δεν απέκρουσε σταθερά, καθώς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Όρλουντ.

Ο ΑΡΗΣ πήρε αυτό δικαιούνταν στο πρώτο ημίχρονο, βάσει της εμφάνισης και των ευκαιριών του. Το Κλεάνθης Βικελίδης «απογειώθηκε» και ο ΑΡΗΣ πήγε στα αποδυτήρια μετά από ένα περίπου λεπτό, με το γκολ να έχει δώσει σαφές προβάδισμα στο θεό του πολέμου για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού του EuropaLeague.

Στην επανάληψη της αναμέτρησης και στο 49’ ο Τόχα υπέπεσε σε ένα λάθος που παραλίγο να κοστίσει στην άμυνα του ΑΡΗ. Ο Σκέλμπερντ έκλεψε την μπάλα ελίχθηκε στην περιοχή, έβγαλε την μπαλιά στον Πρίτσα, ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε και έτσι η ευκαιρία αυτή χάθηκε για τη νορβηγική ομάδα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκλεισε για δεύτερη φορά τα μάτια στο 55’ σε καθαρό πέναλτι πάνω στο Σέρχιο Κόκε, που βγήκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα, όντας σε προφανή θέση για γκολ και ανετράπη από τον Ντεμίντοφ που τον ακολουθούσε.

Στο 74’ ο Ντορσίν έκανε το σουτ, όμως, εντυπωσιακά ο Σηφάκης απέκρουσε και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Κάρλος Ρουίζ, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Τσέζαρεκ, εκτέλεσε απευθείας φάουλ που κέρδισε ο ίδιος στο 85’, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των Νορβηγών.

Οδεύοντας προς τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΑΡΗΣ έχανε σταδιακά τις δυνάμεις του, αυτό  το γεγονός ωστόσο δε στάθηκε ικανό να τον κάμψει ψυχολογικά. Ο Χαβίτο στο 89ο λεπτό βγήκε στην αντεπίθεση και ο Φατί έκανε το σουτ, που πέρασε άουτ.

ΓΚΟΛ! Ο ίδιος όμως παίκτης ήταν που σφράγισε τη νίκη του ΑΡΗ, όταν στο 92’ πέρασε μέσα στην περιοχή της Ρόζενμποργκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο με χρυσά γράμματα την Ιστορία του ΑΡΗ.

Με δύο γκολ ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρόζενμποργκ και παράλληλα το εισιτήριο για τους «32» του EuropaLeague, τη στιγμή που η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν ισόπαλες στη λήξη της δικής τους αναμέτρησης.

Ο ΑΡΗΣ απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης με καθαρή νίκη απέναντι στη βαθμολογικά αδιάφορη Ρόζενμποργκ και βρίσκεται πλέον στην επόμενη φάση του EuropaLeague.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Βανγκέλι, Μίσελ, Τόχα, Πρίττας, Μενδρινός (83' Καζναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (87’ Φατί), Τσέζαρεκ (78’ Ρουίζ)

Ρόζενμποργκ (Έγκεν): Όρλουντ, Μπίαρσμιρ, Ντεμίντοφ, Λούστικ, Ντορσίν, Ανάν, Χένρικσεν, Πρίτσα, Σκέλμπρεντ, Μόλντσκρεντ, Γιάμτφαλ (65’ Ίβερσεν)
ΠΗΓΗ:Κείμενο: Μαρία-Ελένη Κουλούρη,www.arisfm.gr

O Mπερντές με το καυστικό του χιούμορ συμμετέχει στο πανηγυρικό κλίμα για την πρόκριση του Αρη και τον παρομοιάζει με σκύλο που δαγκώνει, αλλά και θα δαγκώσει στους 32 του Europa League!
Να, λοιπόν, που ο Άρης προκρίθηκε, από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αν και στο Γιουρόπα Λιγκ. Δύσκολο να το πιστέψεις, χρειάζεται χρόνο, λες και μπαίνει κάποιο νέο μέλος στην οικογένειά σου και γι' αυτό απαιτείται χρόνος προσαρμογής. Σαν κάτι να γεννήθηκε απόψε...
Έτσι ακριβώς είναι, οι φίλοι του Άρη μέχρι πρότινος πάσχιζαν για να θυμηθούν μία μεγαλειώδη βραδιά, μία εμφάνιση που θα τους αντιπροσώπευε, μια πρόκριση που μπορεί να χαρακτηριστεί επική. Μέχρι τώρα, γιατί από εδώ και πέρα, κανείς δεν θα τολμήσει να κάνει μικρό ξανά τον Άρη, καθώς θα είναι υπόλογος στην ιστορία του. Αυτό είναι το κατόρθωμα.
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι παίκτες του έκαναν το μεγάλο κόλπο. Κρατώντας τη μαγκιά για τον εαυτό τους, έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό και έδεσαν σε απόλυτο σχεδόν βαθμό με τους τρελούς οπαδούς τους. Αυτή είναι μια περίπτωση στην οποία οι παίκτες γίνονται μεγάλοι επειδή μεγάλη είναι η αγάπη για την ομάδα. Κι επειδή έχουν να προσβλέπουν μόλις σηκώσουν το βλέμμα σε ένα προπονητή, ο οποίος έχει βαδίσει σε αυτά τα μονοπάτια, τα λιγότερο περπατημένα. Σπάνιος συνδυασμός.
Η πρόκριση επισφραγίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως, εξασφαλίστηκε στο «Βιθέντε Καλντερόν». Αυτή η αλληλουχία συγκινήσεων σηματοδοτεί το αύριο όλης της ομάδας. Ο Άρης ψήλωσε λίγο περισσότερο με τη συμμετοχή στους 32, κυρίως όμως, επειδή είναι αυτός που πέταξε έξω την Ατλέτικο Μαδρίτης, την κάτοχο του τροπαίου. Η λέξη «Άρης» συζητείται πλέον στην Ευρώπη και πίσω απ' αυτή, έρχεται ένας ολόκληρος λαός που μέχρι τώρα αγωνιούσε για κάτι μεγάλο, όμως ήταν αναγκασμένος να περιμένει πάρα πολύ μέχρι να το ζήσει. Ως εδώ...
Κι εδώ, εντοπίζεται το κομβικό σημείο. Ο Άρης βγήκε από την ανωνυμία στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πιάτσα κι απέκτησε το δικαίωμα να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων, όμως, τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. Η διατήρηση σε αυτό το επίπεδο επιβάλλει διαρκή προσπάθεια και συνεχή εγρήγορση, η οποία συνεπάγεται μεταγραφική ενίσχυση και ανανέωση της συνεργασίας με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Και οι δύο παράμετροι θα ικανοποιηθούν, καθώς οι ιστορίες – ως γνωστόν - γράφονται από παρέες. Κι αυτή η παρέα έχει συγκεκριμένους πρωταγωνιστές εντός της ομάδας. Και αμέτρητους στις κερκίδες. Αυτή η μαγιά δεν γίνεται να αλλάξει, άρα, τα πάρτι θα έχουν συνέχεια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ή όπου αλλού βγάλει η κληρωτίδα στη Νιόν.
Ναι, ο Άρης βρίσκεται στους 32 κι αρκεί να θυμηθούμε τι σκέφτηκε πολύς κόσμος όταν τον έφερε καλοκαιριάτικα αντιμέτωπο με Ατλέτικο, Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ. Χαμένο από χέρι τον είπαν. Χαμένο θα τον πουν και τώρα, με το άκουσμα της ομάδας που θα έρθει από το γκρουπ των ισχυρών. Μήπως λαθέψουν πάλι; 


Αρχηγέ του ΑΡΗ,Σέρχιο Κόκε,ιδού η επιθυμία σου,έγινε πράξη!Μάντσεστερ Σίτι ζήτησες και ήρθε!Ήρθε λοιπόν η ώρα και για τη δική μας επιθυμία!!!Κάνε αυτό που ξέρεις καλά,είμαστε σίγουροι οτι το ξέρεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!κούνα το διχτάκι αγόρι μου όσο πιο πολύ μπορεις,κουνησέ το να το χάσουμε εντελώς το μυαλό μας(...όσο έχει μείνει...)άντε να χαζέψουμε όλο το κόσμο κι εμείς θα είμαστε εκεί,δίπλα σας,όπως πάντα και θ'ακουγόμαστε πιο δυνατά απο οτιδήποτε...γιατι ΑΡΗ ΜΟΥ δε γίνεται αλλιώς...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!